Een douche kiezen, maar dan makkelijk

Tips voor het kiezen van de perfecte douche

Het kiezen van de juiste douche wordt nog wel eens onderschat. Eigenlijk vreemd. Je gebruikt je douche immers praktisch elke dag. Of zelfs vaker, afhankelijk van je gezinssamenstelling. Het loont dus om vooraf goed te bedenken wat je wilt en waar jouw douche aan moet voldoen.

Maar hoe herken je een kwaliteitsdouche en hoe bepaal je het voordeel dat de douche je zou moeten geven? Douchegewoontes zijn persoonlijk en dat verschilt dus van persoon tot persoon. Daarbij is ook geen badkamer hetzelfde. Daarom is het van belang goed na te denken over je douchewensen. Gelukkig zin er een aantal criteria die je houvast bieden bij het maken van een juiste keuze en die het kaf van het koren scheiden

Hier vind je een overzicht van belangrijke eigenschappen en trends die je helpen om de juiste douche te kiezen waarmee je het hele gezin een plezier doet.

Vind de juiste douche
Power&Soul

In het hart van de moderne douche: de douche-motor

Uit elke douche komt een waterstraal maar niet altijd in de gewenste richting. De ervaring leert dat vele douches, ook die van inferieure kwaliteit, binnen een paar weken of maanden na aankoop alle kanten op sproeien of dat de douchekop verstopt is geraakt waardoor er nauwelijks water meer uitkomt. Om te voorkomen dat dit je tijd en geld kost heeft GROHE alle douches uitgerust met geavanceerde douchemotoren die ervoor zorgen dat het water gelijk wordt verdeeld. De GROHE DreamSpray® douchemotoren garanderen een 100% douche-ervaring door middel van technologische innovaties. Dus zelfs als je een kwaliteitsdouche voor een aantrekkelijke prijs kunt kopen, is het belangrijk om te overwegen dat de totale kosten op lange termijn meestal veel hoger blijken, vooral vanwege de kortere levensduur en het hogere waterverbruik. Afgezien van dat is douchen met een perfect werkende douchekop gewoon een stuk leuker.

Power & Soul - maximale vitaliteit
SpeedClean

Gemakkelijk kalkaanslag verwijderen voor "als nieuw" prestaties

Voordat er een GROHE douche is geïnstalleerd in een doucheruimte, heeft het al een intensieve periode van ontwerp en ontwikkeling ondergaan, evenals een high-tech productieproces en een uitgebreid kwaliteitsborgingsprogramma. Het resultaat is een product dat comfort met duurzaamheid combineert. Aan de ene kant een geoptimaliseerd gewicht en gemakkelijke bediening en aan de andere kant een lange levensduur en betrouwbaarheid. Wat kan er vervelender zijn dan voortdurend een douche moeten repareren of zelfs vervangen?

Een verlkalkte douchekop en frequente reiniging kunnen afbreuk doen aan je douchebeleving. Dat is de reden waarom GROHE de GROHE SpeedClean technologie heeft ontwikkeld. Dit anti-kalksysteem voor douchekoppen voorkomt niet alleen kalkaanslag maar vergemakkelijkt ook de reiniging van de douchekop. Kalkaanslag kan simpel worden verwijderd door over de sproeigaatjes te vegen met een doek of zelfs met je handen.

Veilige douchen voor het hele gezin

Een warme douche kan heerlijk ontspannend zijn zolang er geen gevaar dreigt voor verbranding door te heet water uit een oververhitte douchekop. Veiligheid is topprioriteit vooral voor gezinnen met jonge kinderen en peuters. Verstandige ouders kiezen voor een GROHE douche met geïntegreerde beveiliging tegen verbranding. Dit kan of in de vorm van automatische temperatuurcontrole door GROHE thermostaten of via het kanaliseren van het hete water door de thermostaatkraan en handdouche ('Inner WaterGuide'). Hierdoor ontstaat een effectieve barrière tussen het hete water en het chroomoppervlak dat zorgt voor een aangename temperatuur aan de buitenkant van de thermostaatkraan. Deze GROHE CoolTouch® technologie betekent dat zelfs kinderen en ouderen, voor wie waterkranen soms een uitdaging zijn, kunnen genieten van een onbezorgde douche.

Van verkwikkend tot ontspannend – innovatieve straaltechnologie zorgt voor meer welzijn

De helende en rustgevende kracht van water is bekend sinds het begin van de beschaving. GROHE zet deze lange traditie voort door het aanbieden van douches met verschillende straalsoorten. Afhankelijk van je behoeften en stemming, kunnen de douches van de normale straal worden overgeschakeld naar een masserende, pulserende, strelende of verfrissende straal. Hierdoor kan de douche worden gebruikt voor een energiegevende kick in de ochtend, maar ook voor ontspanning na een stressvolle dag in de avond. De meest recente innovatie is de GROHE Bokoma Spray®. Om de kracht van het water te bevorderen, creëren acht dynamische sproeiers een 'ademend' effect door per seconde een keer open en dicht te gaan. Hiermee benaderen ze het effect van een ontspannende massage. Deze straalsoort is een aanvulling op de tintelende GROHE Rain O2 spray, de gulle Rain spray, de zachte Pure spray en de sprankelende Champagne spray en tovert je doucheruimte om in een bron van welzijn voor lichaam en geest.

GROHE Ondus Thermostatische mengkraan

Meer comfort en veiligheid met bewezen thermostaattechnologie

Onze huid is zeer gevoelig, daarom is het belangrijk dat de temperatuur van het water correct en individueel kan worden ingesteld. Hoge kwaliteit thermostaatkranen met moderne technologie werken betrouwbaar en efficiënt. GROHE wordt wereldwijd gezien als de pionier met betrekking tot geavanceerde thermostaattechnologie.

Door de integratie van GROHE TurboStat® -technologie, reageren GROHE thermostaten sneller dan ooit tevoren en zijn op hetzelfde moment extreem nauwkeurig. Zij passen de geselecteerde watertemperatuur binnen fracties van een seconde aan en blijven constant voor de duur van de douche door direct te reageren op eventuele schommelingen in de waterdruk. Je hebt dus nooit meer last van warme en koude verrassingen onder de douche.

Voordelen thermostaatkranen
F-digital Deluxe

Doucheruimte verandert in een spa

Je kunt ook kiezen voor een volledig gepersonaliseerde doucheruimte en zo je badkamer omtoveren tot een persoonlijke wellnessruimte. Een luxe douche-ervaring kan worden gecreëerd door het combineren van een groot formaat hoofddouche met bijpassende hand- en zij-douches.

Digitaal gestuurde licht- en geluidsmodules zijn beschikbaar om de luxe spa-ervaring aan je badkamer toe te voegen. Door de grote verscheidenheid van modules heb je bijna volledige vrijheid in het ontwerpen van de ultieme douche.

Handgemaakt

Duitse kwaliteit

Waar kunnen kopers van een GROHE douche verder nog op vertrouwen? Het belangrijkste is dat deze douches Duitse techniek en vindingrijkheid in hun genen hebben. De wereldwijde industriële normen van het bedrijf worden vastgesteld in Duitsland. Alle innovatieprocessen worden gelanceerd in, en gecoördineerd vanuit Duitsland. Alle producten zijn ontworpen in het Duitse onderzoeks- en ontwikkelingscentrum door het interne GROHE designteam. Uitgebreide testprocedures worden gebruikt om alle nieuwe producten tot ver buiten de huidige industriestandaarden te testen en om de kwaliteitsparameters te bepalen die ervoor zorgen dat vanuit de fabriek alleen correcte producten worden verzonden.

Ontworpen met de grootst mogelijke aandacht voor detail en om in elke inrichting te passen, zijn GROHE douches kleine kunstwerken die een grote waarde aan badkamers van alle soorten en maten toevoegen.

Word samen oud - GROHE kwaliteit

Aanbevolen productseries

Grohtherm 1000

Grohtherm 2000 New

Power&Soul Cosmopolitan

Rainshower Icon

Rainshower

Grohe.nl maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie