Wat is een thermostaatkraan?

Een thermostaatkraan is een onmisbaar onderdeel van de moderne badkamer. Veilig, betrouwbaar en waterbesparend. Een thermostaat zorgt voor optimaal doucheplezier en beschermt je tegen verbranding.

Wat is een thermostaatkraan?
Een thermostaatkraan houdt het water exact op de door jou ingestelde temperatuur, zelfs als iemand anders in het huis water gebruikt.

Hoe werkt een thermostaatkraan?
Thermostatische kleppen zorgen ervoor dat het koude en hete water zodanig worden gemengd dat het water constant de door jou ingestelde temperatuur heeft. Als de watertoevoer verandert reageert de thermostaat direct waardoor de watertemperatuur hetzelfde blijft. In extreme gevallen, als bijvoorbeeld de toevoer van koud water wegvalt, wordt het hete water automatisch afgesloten om verbranden te voorkomen.

GROHE CoolTouch

Wat zijn de voordelen van een thermostaat?

Een thermostaatkraan is: veilig, betrouwbaar en waterbesparend.

Veiligheid – Je ingestelde temperatuur blijft constant behouden, dus er is geen risico op verbranding door een plotselinge temperatuurschommeling. GROHE CoolTouch® technologie zorgt ervoor dat de buitenkant van de kraan nooit te heet wordt.

Betrouwbaar – Onze thermostaatkranen behouden de gekozen temperatuur en laten je genieten van een heerlijke douche. Als je de kraan uitzet om bijvoorbeeld je haar uit te spoelen, vindt de thermostaat daarna exact dezelfde temperatuur als je de kraan weer aanzet

Waterbesparend – Bij gebruik van een thermostaatkraan bespaar je ook water en energie. Dankzij haar efficiëntie zal de thermostaatkraan zich in korte tijd vanzelf terugbetalen.

Dankzij de perfecte prestaties en GROHE TurboStat® technologie, worden onze thermostaten vaak als beste getest door onafhankelijke testinstituten

Aanbevolen productseries

Douchesystemen

Thermostaatkranen

Grohe.nl maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie