Waterbesparende douchekop van GROHE

WATERBESPARENDE DOUCHEKOP

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Het zorgt niet alleen voor een goede persoonlijke hygiëne, maar geeft ons ook even de tijd om de dagelijkse stress achter ons te laten. Zo kunnen we ontspannen en ons met nieuwe energie opladen. Een douche verbruikt echter een van de meest waardevolle grondstoffen ter wereld: water. Gemiddeld verbruiken we in Nederland dagelijks zo’n 107 liter water per persoon. (Bron: Waternet) Dat is een flinke hoeveelheid. Wat zou je er dus van vinden als je net zo van je douche kon genieten als voorheen, maar tegelijkertijd je waterverbruik vermindert? GROHE’s waterbesparende douchekoppen helpen je om verantwoordelijk te douchen, geld te besparen en helpen zo ook het milieu te ontzien.

De inzet voor duurzaamheid is een belangrijke waarde voor GROHE. Door innovatief design bereiken GROHE’s waterbesparende douchekoppen tot 60% minder waterverbruik zonder hiervoor aan comfort en plezier te moeten inleveren. Je ervaart wel een zachtere straal met een waterbesparende douchekop dan met een reguliere douchekop. Een lager waterverbruik betekent ook dat er minder energie benodigd is om het water te verwarmen, waardoor je dus dubbel voordeel hebt. Als je overweegt om te wisselen naar een spaardouchekop, dan is er geen beter moment dan nu!

Waar je op moet letten bij een zuinige douchekop

Tips bij aanschaf waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekoppen van GROHE vallen allemaal onder de noemer: GROHE Water Saving douches. Water Saving staat voor de waterbesparende functies die de douchekoppen bevatten. Douchekoppen met de GROHE Water Saving functie maken het gemakkelijker minder water en energie te verbruiken. Dit is het resultaat van innovatieve eigenschappen zoals een geïntegreerde doorstroombegrenzer. Deze begrenzer zorgt ervoor dat je minder water gebruikt, zonder in te leveren op comfort.

Ook kun je met functies als een EcoButton of Spraydimmer (afhankelijk van het design van de handdouche) je waterverbruik zelf verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is de EcoButton te verschuiven om de waterbesparende functie te activeren, of de SprayDimmer in te schakelen om te switchen naar waterbesparende straalsoorten.

Genieten en water besparen met een waterbesparende douchekop van GROHE

Tips bij aanschaf waterbesparende douchekop

Je denkt misschien dat een waterbesparende douchekop niet mooi of stijlvol is, maar niets is minder waar! GROHE heeft een uitgebreid assortiment aan spaardouches in diverse stijlen en zelfs kleuren! Een mooi voorbeeld is de nieuwe SmartActive doucheserie. Deze douchekop verbruikt 9,5 liter water per minuut (l/min) en is beschikbaar in maar liefst 11 kleuren en is er zowel in het rond als in het vierkant. Water besparen wordt zo wel heel leuk!

Als zo min mogelijk water gebruiken jouw doel is, kies dan voor onze handdouches met doorstroombegrenzer binnen de Euphoria of Tempesta productseries. Die verbruiken maar 5,7 l/min. Daarmee bespaar je wel 60% water ten opzichte van een gemiddelde, niet-waterbesparende douchekop.

Of ga voor de moderne Power & Soul douchekop en kies uit vier innovatieve straalsoorten: Rain, GROHE Rain O2, GROHE Bokoma Spray® en Jet. Het schakelen tussen deze straalsoorten is kinderlijk eenvoudig met de vier knoppen op de douchekop. Deze douchekop verbruikt 9,5 l/min.

Ten opzichte van een niet-waterbesparende douchekop die 14,5 liter per minuut (bij 3 bar) verbruikt, bespaar je met de GROHE Water Saving technologie tot 60% water, zonder in te leveren op je douchecomfort!

Een greep uit ons assortiment waterbesparende douchekoppen

We hebben acht series voor je geselecteerd die één of meerdere waterbesparende douchekoppen in de collectie hebben. Dat wil zeggen dat niet alle douchekoppen uit onderstaande series waterbesparend zijn. Controleer dus altijd goed of het gewenste artikel een GROHE Water Saving doorstroombegrenzer heeft.

Waterbesparende straalsoorten

Waterbesparende straalsoorten

Veel van GROHE’s Water Saving producten beschikken over verschillende straalsoorten om je van het ultieme milieuvriendelijke comfort te voorzien.

  • De Rain optie biedt een brede en luxueuze straal die de huid kalmeert zoals een warme zomerse regen.
  • GROHE Rain O2 voorziet je van een zachte straal die lucht toevoegt aan de waterdruppels om zo een bredere, vollere straal te krijgen.
  • De SmartRain straal biedt dezelfde voordelen als de klassieke Rain straal, maar dan met een gereduceerde doorstroming.
  • GROHE’s Bokoma straal gebruikt acht sproeiers om een ‘ademend’ effect te creëren. Hiermee benaderen ze het ontspannende gevoel van een massage.
  • Voor een nog ontspannenere douche biedt de Jet straal een gebundelde, krachtige waterstraal.

Overige slimme functies van GROHE’s spaardouches

In overeenstemming met GROHE’s principes dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van comfort, bevatten de waterbesparende douches extra hoogwaardige eigenschappen waarvoor GROHE bekend is. De InnerWater Guide beschermt jou en je familie tegen het mogelijk te warm worden van de buitenkant van de douchekop. Met het SpeedClean anti-kalk systeem wrijf je eenvoudig de sproeigaatjes schoon en voorkom je ophoping van kalkaanslag. DreamSpray technologie zorgt ervoor dat de waterstroom uit elk sproeigaatje perfect is, zodat je douche zo comfortabel en prettig mogelijk is. Door de duurzame GROHE StarLight chromen afwerking blijft de zuinige douchekop er als nieuw uitzien, wat nog een belangrijk aspect van duurzaamheid voor GROHE is.

Korter douchen: ga jij de uitdaging aan?

Korter douchen is natuurlijk ook een goede manier om minder water en energie te verbruiken. WaterSpaarders heeft als doel dat het voor iedereen in Nederland een gewoonte wordt om gemiddeld 4 minuten korter te douchen. Dat wil zeggen: gemiddeld 5 minuten in plaats van 9 minuten. Met andere woorden, WaterSpaarders wil een gedragsverandering in Nederlandse gezinnen voor elkaar krijgen ten aanzien van warmwatergebruik, te beginnen met douchen. Met vijf minuten douchen in plaats van de gemiddelde douchetijd van negen minuten bespaart een gemiddeld huishouden op jaarbasis ruim 16.000 liter warm water en 90 m3 gas (samen € 80,- prijspeil 2020). Bron: Nibud.

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen, leerkrachten samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en Missing Chapter Foundation. GROHE ondersteunt dit initiatief en roept ook jou op om WaterSpaarder te worden. Zo help je mee aan een beter milieu.

Meer informatie over WaterSpaarders