Waar moet je op letten vóór aanschaf van een GROHE douchesysteem of inbouwdouche?

Douchesystemen en inbouwdouches zijn er in vele soorten en maten. Je kunt je voorstellen dat deze luxe douches in sommige situaties een andere warmwaterinstallatie vereisen dan een traditionele douchekop. Het is aan te bevelen om vóór de aanschaf eerst de benodigde warmwatercapaciteit te checken. Dan zal je tevreden zijn over de hoeveelheid water die uit je nieuwe douche komt.

Hoeveel warm water heb je nodig?

De meeste GROHE douchesystemen en inbouwdouches functioneren al vanaf een minimale doorstroming van 7 tot 10 liter per minuut. Sommige zijn begrensd waardoor het verbruik niet meer dan 9,5 liter per minuut is. De nieuwste luxe GROHE SmartControl douches zijn voorzien van een hoofddouche met meerdere straalsoorten die tegelijk kunnen worden gebruikt. Je hebt bij meerdere stralen tegelijk wel meer warm water nodig. Over het algemeen geldt dat hoe groter de douchekop is of hoe meer stralen tegelijk, des te meer water nodig is voor een volle straal.

Douchecomfort is heel persoonlijk. Waar de ene persoon tevreden is met een waterbesparende douchestraal wil de ander douchen met een krachtige douchestraal of meerdere straalsoorten tegelijkertijd. Verdiep je eerst in je wensen m.b.t. douchecomfort en check hoeveel warmwater je nodig hebt.

Hoeveel warm water levert mijn warmwaterinstallatie?

Een standaard warmwaterinstallatie levert zo’n 10 (CW3) tot 13,5 (CW4) liter gemengd water per minuut (38ºC). Hoeveel warm water jij in je woning hebt, kun je testen door je douchekraan voluit een minuut te laten lopen op de temperatuur die je prefereert tijdens het douchen en dit water op te vangen in een ruime emmer. Haal wel de douchekop eraf en vul de emmer met het water wat uit de doucheslang komt!

Als je emmer na 1 minuut gevuld is met bijvoorbeeld 12 liter water, dan levert jouw warmwaterinstallatie maximaal 12 liter gemengd water per minuut.

Meer informatie

Je wilt optimaal genieten van je nieuwe luxe GROHE regendouche. Raadpleeg de GROHE website voor de productspecificaties. Bij vragen over de warmwaterinstallatie kun je contact opnemen met een erkende installateur. Deze kan eventueel je thuissituatie bekijken en je adviseren.

Grohe.nl maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie