Manuele bidetzitting - Installatie

Je vindt de montage-instructies van de manuele bidetzitting op het toilet in de technische productinformatie in de doos van je product of je downloadt ze op onze website.

Download de installatiegids voor meer informatie

AANSLUITEN OP DE WATERVOORZIENING

De manuele bidetzitting moet worden aangesloten op een koudwatertoevoer. Om de manuele bidetzitting op een bestaande watertoevoer aan te sluiten heb je doorgaans een T-stuk en een waterslang nodig. Je kan deze apart aanschaffen.

Grohe Accessoireset 14074000:
T-stuk en slang

Maattekening van de GROHE accessoireset
Lengte van de slang: 795 mm
Aansluiting: 3/8"

De locatie van het aansluitingspunt verschilt per badkamer en is afhankelijk van het type toilet. Dit zijn enkele voorbeelden van verschillende installatiesituaties. Voor een professionele installatie neem je contact op met een installateur.

Duoblok toilet

Wanneer er sprake is van een duoblok wc kan je de watertoevoer van de stortbak gebruiken. Hiervoor heb je een T-stuk en een waterslang nodig. Het is belangrijk de afstand tussen het aansluitingspunt van het water en de aansluiting op de bidetzitting te meten om vast te stellen hoe lang de slang moet zijn. Hier vind je foto's van verschillende situaties:

Aansluiting op de watertoevoer van de stortbak

Aansluiting op de watertoevoer van de stortbak

Aansluiting op de watertoevoer in de stortbak

Zwevend toilet

Als je eenzwevend toilet hebt, kijk dan of er een hoekstopkraan naast het toilet zit. Als dit het geval is kan je de manuele bidetzitting direct aansluiten op de hoekstopkraan.

Als je een wastafel in de buurt van het toilet hebt kan je de manuele bidetzitting aansluiten op de koudwatertoevoer.

Ontdek in deze video hoe de manuele bidetzitting op het toilet is geïnstalleerd en hoe je deze kunt aansluiten op de watertoevoer van de wastafel:

Tip: Met onze Grohtherm Micro kun je water in de gewenste temperatuur naar de manuele bidetzitting krijgen. Vraag een installateur om hulp.