moderne, gouden eengreepsmengkraan badkamer

Maak je badkamer af met een eengreepsmengkraan

Badkamerkranen: we gebruiken ze meerdere keren per dag voor uiteenlopende taken. Daarom is het gemakkelijk om ze gewoon als gebruiksvoorwerpen te zien, en niet als designproducten. Maar kranen voor in je badkamer worden steeds mooier. Investeren in een nieuwe eengreepsmengkraan voegt extra elegantie en stijl toe aan je badkamer. De elegante kranen combineren een klassieke en hedendaagse uitstraling. Bovendien zitten ze vol met speciale GROHE technologie.

elegante, stijlvolle eengreepsmengkraan cool sunrise

Een eengreepsmengkraan: wat is dat precies?

Wat is een eengreepsmengkraan precies? In principe is het een kraan met een enkele bedieningshendel. De enkele greep is gemakkelijk te bedienen, en je kunt zelf warm en koud water mengen en de temperatuur regelen. Een eenhendel kraan is ideaal voor kleinere wastafels of wastafels zonder ombouw omdat de kraan minder plaats inneemt dan kranen met twee aparte grepen.

stijvolle badkamer met eengreepsmengkraan in hard graphite

Waar moet je op letten bij een eengreepsmengkraan

Bij het kiezen van een eengreepskraan moet je op een aantal verschillende aspecten en functionaliteiten letten:

 • Formaat: Er zijn verschillende opties mogelijk bij het kiezen van het formaat van je eengreepsmengkraan. Het kiezen van de juiste maat kan afhangen van het type wastafel in je badkamer. Een XL eengreepsmengkraan werkt bijvoorbeeld het beste bij een diepe wastafel, terwijl de kranen met kortere uitloop beter passen bij minder diepe wastafels.
 • Vorm: Het is belangrijk dat de kraan en wastafel mooi bij elkaar passen en elkaar aanvullen, dus houd hier rekening mee als je je eengreepsmengkraan kiest.
 • Installatie: Het is prettig als de kraan eenvoudig en snel te installeren is. Let er dus op hoe de kraan bevestigd moet worden wanneer je hem aanschaft.
 • Kleur: Kranen zijn niet alleen beschikbaar in een chroomafwerking. Er zijn tal van andere fantastische kleuropties die een elegante aanvulling kunnen zijn op het design van je badkamer. Kijk eens naar Cool Sunrise (goudkleurig) of geborsteld Hard Graphite (donkergrijs) voor een andere look.
mooie, Hard Graphite eengreepsmengkraan met waskom

De voordelen van een eengreepsmengkraan

 • Intelligent ontworpen
  Eengreepsmengkranen zien er niet alleen mooi uit. De technologie en de overvloed aan slimme functies in deze kranen maken het gebruik ervan eenvoudiger en efficiënter.
 • Één greep voor eenvoudige bediening
  Het grootste voordeel van deze kranen is de enkele bedieningsgreep. Hierdoor kun je ze met slechts één hand aanzetten en bedienen - vooral handig als je iets in je andere hand hebt. Zelfs als allebei je handen vies zijn en je de hendel schoon wilt houden, kun je de eengreepskraan gemakkelijk bedienen met je arm of de achterkant van je hand.
 • Regel gemakkelijk de temperatuur
  Je hoeft niet meer gefrustreerd te raken bij het instellen van de juiste temperatuur van de waterstroom. Met een eengreepsmengkraan is het instellen van de temperatuur veel eenvoudiger dan bij een traditionele kraan met twee aparte grepen. De stand van de greep is een indicatie voor de temperatuur van het water is.
dubbele eengreepsmengkraan cool sunrise met waskom
 • Een greep aan de boven- of zijkant
  Bij de aanschaf van een eengreepsmengkraan heb je twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een hendel aan de boven- of zijkant van de kraan. De hendel aan de bovenkant kan van beide kanten worden bediend, wat handig is voor huishoudens met zowel links- als rechtshandigen. Als al je gezinsleden linkshandig zijn, kun je kiezen voor een kraan met de hendel aan de linkerkant voor snelle en gemakkelijke bediening van de kraan.
 • Verstelbare uitloop
  Eengreepsmengkranen met een C-vormige uitloop zijn doorgaans draai- en verstelbaar. Je kunt de kraan dus handig uit de weg draaien en meer ruimte op je wastafel creëren.
 • Slimmere waterstraal
  Waterverspilling willen we allemaal voorkomen. Gelukkig kunnen wastafelkranen met een enkele greep het waterverbruik verminderen. Doordat de temperatuur sneller in te stellen is, loopt het water minder lang onnodig weg tijdens het zoeken en het instellen van de juiste temperatuur.
stijlvolle eengreepsmengkraan warm sunset

Specialistische GROHE functionaliteiten

Het GROHE assortiment eengreepsmengkranen biedt een grote verscheidenheid aan designs en een overvloed aan slimme functies.

 • GROHE EcoJoy: Deze technologie zorgt ervoor dat de eengreepskraan zo min mogelijk water verbruikt. Hoewel het waterverbruik wordt verlaagd, blijft de kwaliteit van de straal gelijk. Het EcoJoy systeem draagt bij aan GROHE’s duurzaamheidsproject, verantwoord watergebruik is onderdeel van dit project.
 • GROHE SilkMove: Dit is een andere slimme functie die in veel van de GROHE eengreepsmengkranen is geïntegreerd. SilkMove cartridge-technologie zorgt voor een soepele, gemakkelijke en nauwkeurige bediening van de kraan. Dit maakt het nog makkelijker om de juiste temperatuur en de kracht van de waterstraal in te stellen.
 • GROHE QuickFix Plus: Dit systeem verkort de installatietijd met 50%, zodat je niet het hele weekend kwijt bent aan het installeren van je nieuwe kraan.
 • GROHE AquaGuide: Met het AquaGuide systeem kun je de hoek van de mousseur van je eengreepsmengkraan zo instellen dat hij past bij de stijl en diepte van je wastafel. Dit helpt om vervelend gespetter en morsen te voorkomen.

BADKAMER BROCHURE