GROHE in de top 3 van winnaars van de grote prijs voor Duurzaamheid in Duitsland

Grohe AG produceert op duurzame wijze en maakt duurzame producten. En dat wordt op grote schaal gewaardeerd. En ook erkend. GROHE behoorde tot de top drie van winnaars van de German Sustainability Award 2014. GROHE maakt producten die rekening houden met energie- en waterverbruik. Mede hierdoor was ze een van de drie genomineerden voor de ‘Resource Efficiency Special Award', tijdens een feestelijk gala op 28 november jl. in Düsseldorf.

Efficiency Award

Efficient omgaan met onze natuurlijk bronnen staat hoog op de agenda van het management

GROHE staat goed bekend om zijn innovatieve producten gericht op gebruiksgemak, en zeker met betrekking tot water- en energiebesparing. De in de kranen, thermostaten en sanitairsystemen geintegreerde, waterbesparende toepassingen zoals GROHE EcoJoy® helpen een gemiddeld gezin van 4 personen al aan een besparing van tot wel 63.000 liter water en 1.300 kW/h aan stroom per jaar. Een meer recente en meer prominent aanwezige innovatie is de GROHE Blue®. Een watersysteem dat gekoeld, gezuiverd en koolzuurhoudend water levert. Zo uit de kraan en met een veel lagere milieubelasting dan gebotteld mineraalwater. GROHE stelt jou zo in staat om heel eenvoudig mee te werken aan besparing van het milieu en onze natuurlijk bronnen. En dat is ook nog eens fijn voor je portemonee.

Efficiency Award

Een bedrijf met groene idealen

De prijsuitreiking in het Düsseldorf Maritim Hotel werd bijgewoon door wel 1.200 gasten die veelal bestond uit mensen uit ze zakenwereld, gemeentelijk overheid, maar ook uit de politiek, wetenschap en sociale sector. “helaas, duurzaam produceren is nog steeds geen gemeengoed in onze samenleving'', volgens Michael Rauterkus, lid van de Raad van Bestuur van Grohe AG, “maar bij GROHE zit deze gedachten al jarenlang in onze structuren en processen geworteld. Duurzaamheid wordt ook door onze werknemers omarmt. Dat we nu bij de top 3 winnaars zitten sterkt ons alleen maar in onze zienswijze. We zullen doorgaan met vooruitdenken en onze zienswijze trachten over te brengen op onze hele sector''.

Het event werd gehost door de initiator van deze prijs, TV- wetenschapsjournalist Stefan Schulze-Hausmann. Met hem waren ook best selling auteur Henning Mankell, Academy Award winnaar Colin Firth en zijn vrouw Livia, voormalig President van Duitsland Horst Köhler en sportlegende Katharina Witt aanwezig.

De German Sustainability Award is een initiatief van de Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. in samenwerking met de Overheid, enkele andere organisaties en lokale autoriteiten, burgerorganisaties en onderzoeksinstituten. De prijs werd voor de 7e keer uitgereikt.

Grohe.nl maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Door onze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer informatie