ALEXANDER HOTEL
NOORDWIJK, NEDERLAND

VERRASSENDE TOTAALERVARING AAN DE KUST

Van een eigen parfum tot een samenwerking met een Nederlandse topchef: het Alexander Hotel in Noordwijk slaagt er altijd in de verwachtingen te overtreffen. Dat begint al bij binnenkomst, waar het stijlvol ingerichte restaurant gasten verleidt tot een avondje culinair genieten.

Denk aan Noordwijk en je ziet kleurrijke tulpenvelden en kilometers kustlijn; tot in Duitsland de ideale bestemming voor prachtig voorjaarsweekend. Die Noordwijkse identiteit klinkt ook door in Alexander Hotel, gelegen op drie minuten lopen van het strand. De gangen zijn voorzien van speciaal ontworpen epoxy-schilderijen met tulpen en schelpen, en kamers dragen de namen van de wereldberoemde tulpen: Dutch Delight, Dutch Design en, voor de suites, Dutch King. “Veel Nederlanders kennen die namen niet”, vertelt mede-eigenaar Ingrid Balk nuchter. “Maar voor ons is het belangrijk dat ons hotel een verhaal vertelt, dat het een ziel heeft.” En daar is het Alexander Hotel zeker in geslaagd. Nadat Ingrid en haar man Alexander het hotel in 2008 overnamen van Alexanders ouders, kreeg het etablissement een make-over. Daarin werd de klassieke, Duitse stijl van weleer met hulp van HUGO interieurvormgeving in een modern jasje gestoken. In het restaurant en de luxe hotelbar zien we dikke stoffen, goudtinten en grof gestucte muren. In de kamers trekken leren hoofdborden, design-loungestoelen en klassieke Marshall-speakers de aandacht. Kunstwerken van Rive Roshan sieren de gangen naar de hotelkamers.

Na diverse rondreizen waarin Ingrid en Alexander hotels over de hele wereld bezochten, besloten ze serieus werk te maken van het restaurant. Want, zegt Ingrid, ‘elk hotel van naam heeft een luxe hotelbar en een goed restaurant’. Waar het restaurant voorheen nauwelijks gasten trok van buiten het hotel, reserveren gasten uit de wijde omgeving tegenwoordig alvast een tafel. Die bekendheid kreeg een extra impuls toen in coronatijd – waarin reguliere restaurants de deuren moesten sluiten – het Alexander Hotel topkok Dennis Huwaë naar Noordwijk haalde. De stunt trok culinaire liefhebbers uit heel Nederland naar het hotel, maar ook zonder Huwaë staat DYLANS, zoals het restaurant heet, bekend als één van de betere restaurants uit de bollenstreek. “Ons restaurant is vlees georiënteerd”, vertelt Ingrid. “Onze Porterhouse Steak is een populair gerecht op onze kaart. Maar onze echte signature dish is de ossenhaas in zoutkorst, die aan tafel wordt bereid. Zo wordt eten bij DYLANS een ervaring.”

Wie dan ook nog eens overnacht in het hotel, wordt ondergedompeld in de volledige experience. Zo hebben gasten toegang tot Azzurro Wellness en krijgen ze een gereserveerde strandstoel bij Alexander Beach Club. In het hotel geven dispensers de gangen een lekker luchtje, speciaal ontwikkeld voor het Alexander Hotel op basis van de parfum die Ingrid zelf draagt. En wiens zintuigen nog niet genoeg geprikkeld zijn, kan in de badkamer genieten van de Smartcontrol Regendouche van GROHE, als kick-off voor een heerlijk ontspannen avond. “We willen onze gasten verrassen. Van de warme ontvangst bij de receptie tot de luxe op de kamers. Een hotel moet anders zijn dan thuis. De regendouche zorgt daarvoor, met z’n mooie design en knoppenbediening. Het is extra luxe, iets wat je niet verwacht. Ook kranen en drukpanelen zijn van GROHE. Een bewuste keuze, omdat GROHE staat voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid.” De GROHE-watersystemen dragen zo bij aan deze unieke totaalervaring aan de kust. “We horen dagelijks van mensen dat ze zo fantastisch hebben gegeten. Dat ze zo goed geholpen zijn door onze medewerkers. Als wij onze gasten van A tot Z in de watten hebben kunnen leggen, dan zijn we tevreden. Helemaal gelukkig worden we als gasten terugkomen. Dat is het grootste compliment!”

Project voltooiing: 2022

Interieurdesigner: HUGO interieurvormgeving

Toon in Google Maps

Geïnstalleerde GROHE producten in dit project