GROHE Sense Guard: Het Slimme Waterbeveiligingssysteem

GROHE is een naam die synoniem staat voor innovatieve oplossingen voor eeuwenoude problemen. Waterschade door lekkages en overstromingen vormt nog steeds een bedreiging voor het comfort en de gemoedsrust van veel huishoudens, maar GROHE heeft een manier gevonden om je zenuwen de baas te worden. We spraken met een tevreden huiseigenaar en een installatiedeskundige om erachter te komen hoe GROHE Sense en GROHE Sense Guard helpen om grote problemen in huis te voorkomen.

De Bewoner: Gemoedsrust dankzij GROHE Sense Guard

“Onlangs hebben mijn familie en ik een grote hoeveelheid waterschade geleden door een lek in de badkamer. Het eerste dat we merkten was de geur van schimmel, maar we konden niet achterhalen waar het vandaan kwam. Maar een paar maanden later begon de laminaatvloer uit te zetten en kon je het horen piepen als je eroverheen liep. Het hele debacle kostte ons 15.000 euro!”

“Hoewel de verzekering ongeveer de helft van de kosten heeft betaald, moesten wij de andere helft zelf betalen. Daar hield het niet op; we moesten langer dan twee weken bij mijn moeder in huis verblijven. Er werd ons verteld dat de schimmel schadelijk was voor onze gezondheid, dus we waren genoodzaakt om te vertrekken. Het hele beschadigde gebied moest worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. Het was verschrikkelijk.”

“Sinds we het GROHE Sense Guard hebben geïnstalleerd, hebben we de gemoedsrust dat we nooit meer een soortgelijke situatie zullen meemaken. Dankzij GROHE Sense Guard kan ik het huis verlaten met het vertrouwen dat er niets mis zal gaan. Het is geruststellend om te weten dat er iets is dat hierop let en zorgt voor ons huis.”

De installatiedeskundige: Lekdetectie toevoegen aan jouw waterbeveiligingssysteem

“Ik ben gespecialiseerd in het installeren van de GROHE Sense en Sense Guard waterbeveiligingssystemen. Waterlekkages kunnen enorme schade en kosten veroorzaken - vaak zelfs voordat je weet dat er een probleem is. Daarom is een detector die je automatisch waarschuwt, een essentieel stuk gereedschap in het slimme huis van vandaag de dag. Het GROHE Sense Guard waterbeveiligingssysteem kan in bijna alle huizen in ongeveer 90 minuten worden geïnstalleerd. Sensoren kunnen het best op plekken gelegd worden waar kans is op lekkage, zoals onder de warmwaterboiler of de cv-ketel in de keuken of badkamer of in de buurt van de wasmachine.”

“Zodra de GROHE Sense Guard is geïnstalleerd, bewaakt deze constant alle waterstromen; van druipende toiletten tot badwater. Microlekken en leidingonderbrekingen worden snel opgespoord door GROHE Sense Guard, zodat jij (of Sense Guard zelf) snel kunt handelen om water uit te schakelen. Als ergens een overstroming plaatsvindt, wordt er een signaal doorgegeven aan de GROHE Sense Guard, waarna de waterleiding wordt afgesloten waardoor een aanzienlijke hoeveelheid waterschade wordt voorkomen.”

“Om alles van een afstand in de gaten te houden, kun je de GROHE Ondus-app downloaden op je telefoon en deze met de apparaten verbinden. Ondus zal je meteen op de hoogte stellen van een lek in huis als je er niet bent.”

“Het GROHE Sense Guard waterbeveiligingssysteem is de beste oplossing voor het voorkomen van waterschade in je huis.”