Carrara House, Luz
Lagos , Portugal

Wit steen contrasteert met de azuurblauwe lucht van het Portugese Luz. Het Carrara-huis maakt gebruik van opvallende, eenvoudige silhouetten en afwerkingen, waardoor de architect Mário Martins kan spelen met begrippen als gewicht en gewichtloosheid, licht en schaduw. Een dramatisch, 30 meter lang terras legt de focus op de zee. Deze simpele ruimte omlijst en verschaft schaduw aan de belangrijkste leefruimte en geeft ook verschillende toegangspunten tot de open woonkamer en keuken binnenin.

Een infinity zwembad breidt de ruimte verder uit, van waaruit het water in een ondieper zwembad in de glooiende tuin beneden stroomt, waardoor een bijna verborgen, schaduwrijke plek ontstaat, afgeschermd door waterdruppels. Binnenin zijn de ruimtes net zo gestroomlijnd, met overal heldere, strakke lijnen. Visuele textuur wordt toegevoegd via panelen van bleek marmer, met GROHE Eurocube kranen die de perfecte kubistische interpunctie vormen voor de luxueuze badkamerruimte.

Architect: Mário Martins Atelier
Visit Website
Project adres: Luz Lagos, Portugal
Opleveringsdatum: 2017

Toon in Google Maps

Geïnstalleerde GROHE producten in dit project