Estádio Jornalista Mário Filho

Estádio Jornalista Mário Filho - Maracana
Rio de Janeiro, Brazil

Producten van GROHE zijn gekozen voor Rio de Janeiro’s Maracanã stadion

Sinds de eerste bouwwerkzaamheden voor het WK van 1950, is het Estádio Jornalista Mário Filho in Rio de Janeiro – beter gekend als Maracanã - één van 's werelds meest indrukwekkende en fascinerende voetbalarena's. In het begin bood deze locatie plaats voor bijna 200.000 toeschouwers van een WK-wedstrijd, tot op de dag van vandaag een record. Maracanã blijft één van 's werelds grootste sportlocaties. Daarnaast zijn er in het stadion grote rock- en popconcerten gehouden en heeft Paus Johannes Paulus II er in 1980 een misviering gehouden. Gedurende het 60-jarige bestaan is het stadion meerdere malen gerenoveerd om met de tijd mee te gaan. Momenteel is dit rijksmonument omgebouwd tot een uiterst moderne multifunctionele arena voor het FIFA WK 2014 en de Olympische en Paralympische spelen van 2016. Hoge kwaliteitskranen van GROHE zijn gebruikt voor de sanitaire faciliteiten. Daniel Fernandes van de firma Fernandes Arquitetos Associados uit São Paulo is de verantwoordelijke voor deze modernisering.

Deze enorme reconstructie omvat een renovatie van toiletten in het Estádio Municipal do Maracanã. De aannemers hebben betrouwbare Rapid SL WC-installatie-elementen van GROHE geplaatst in combinatie met hoge kwaliteitsbedieningsplaten Skate Cosmopolitan van roestvrij staal. Naast de keuze tussen een drie-liter en een zes-liter spoeling, zorgt de Start/Stop-functie voor verdere waterbesparing om te voldoen aan de huidige normen. De GROHE EcoJoy® technologie helpt het waterverbruik terug te dringen zonder in te hoeven leveren op comfort en functionaliteit. Het moderne design van de bedieningsplaat past discreet en elegant in het nieuwe toiletinterieur.

Binnen korte tijd zullen alle ogen op de wereld opnieuw zijn gericht zijn op Maracanã - het legendarische stadion die de architectuur, technische en sportieve pracht op een unieke manier symboliseert.

Arcitecten: Fernandes Arquitetos Associados
Datum van voltooiing: 2013

Toon in Google Maps

Gebruikte GROHE producten in dit project