GEMIVA ZORGINSTELLING
Leiderdorp, Nederland

Wat begon als proef op één locatie is amper een jaar later opgenomen in de kwaliteitseisen voor nieuwbouw.

De twintig bewoners hebben een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel en zijn aangewezen op 24-uurszorg. In de oude situatie werd gebruik gemaakt van standaardtoiletten. ‘Dan moest een bewoner op een knop drukken en wachten tot een begeleider hem of haar kwam helpen’, legt George van Vliet uit, hoofd Bouw en Huisvesting bij Gemiva-SVG.

Daar komt bij dat de begeleiders van De Entree werk uit handen wordt genomen. Activiteiten hoeven niet onderbroken te worden om iemand op het toilet te helpen. ‘Ook is een douche-wc veel hygiënischer’, benadrukt Anneke. ‘Iedereen die ‘m gebruikt, weet dat het heel prettig en comfortabel is.’ Ook ziet de Sensia Arena er gewoon netjes uit, vindt de locatiemanager. ‘Hij is mooi afgewerkt, zonder zichtbare draden en kabeltjes.’

Maar dat bewoners dankzij de Sensia Arena regie terugkrijgen over hun eigen leven, is de grootste winst. George: ‘Sommige bewoners zijn gewend aan hulp bij de toiletgang. Maar zodra ze de douche-wc gebruiken, zeggen ze zonder uitzondering: wat is dít fijn.

Toon in Google Maps

Download

Geïnstalleerde GROHE producten in dit project