Niehku Mountain Villa
Riksgränsen, Zweden

Niehku Mountain Villa is gelegen op Riksgränsen, de nationale grens tussen Zweden en Noorwegen, op de plaats van de legendarische Malmbanan spoorlijn. Gemaakt als een comfortabel thuis, ideaal voor avontuurlijke activiteiten die in de omgeving worden aangeboden. De villa is ingenieus ontworpen om de geschiedenis van de plaats te integreren. Architecten Krook & Tjäder hebben de muren van het oude roundhouse van de lijn behouden, zodat ze door het nieuwe gebouw gaan.

De villa heeft het 'Best Hotel Interior' gewonnen bij de prestigieuze Prix Versailles en werd ook uitgeroepen tot overall winnaar bij de prijzen die in september 2019 op het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs werden uitgereikt. Het interieur - met 14 tweepersoonskamers, een restaurant, een bar , lounge en spa - is ontworpen door het bekroonde ontwerpbureau Stylt, waarbij wordt gespeeld met architectonische kenmerken van het ronde huis worden verbeterd en er rijke materialen en knipoogjes naar de lokale traditie worden toegevoegd die een gevoel van luxe isolatie tegen de kou buiten creëren. De naam Niehku is het Noord-Samische woord voor ‘droom’, en dit gevoel is ingekapseld in de warme, industriële glamour van het plan. In de badkamers zijn GROHE Essence- en Euphoria-producten gespecificeerd in de GROHE Colors Brushed Hard Graphite-afwerking voor een perfecte esthetische pasvorm.

Architect: Krook & Tjäder Bezoek de website
Interieurontwerper: Stylt Trampoli Bezoek de website
Projectadres: 20 Lokvändarvägen 98194 Riksgränsen, Sweden
Afrondingsdatum: 2018

Toon in Google Maps

Geïnstalleerde GROHE producten in dit project