Kleine badkamer artikelen

Kleine badkamer ideeën: minimaal ruimtegebruik voor een maximale stijl

Kleine wastafel

Voor badkamers geldt; groter is niet altijd beter. De ruimte bij kleinere badkamers is natuurlijk beperkt, dit betekent niet dat je geen plaats hebt voor extra luxe, zoals een vrijstaand bad of een bidet. Niet getreurd, het correct ontwerpen van een kleine badkamer zorgt voor het badkamergenot dat je verdient.

Bij het inrichten van een kleine badkamer zijn er heel wat mogelijkheden om de ruimte voor je te laten werken. Ook wanneer je een kleine badkamer wilt verbouwen, lukt dat mits je de juiste stappen neemt. Zo kun je een badkamer creëren die zowel stijlvol als functioneel is. Eenvoudige én slimme decoratieve keuzes, denk maar aan een volledig wit kleurenschema met veel lichtinval of de juiste belichting, zorgen ervoor dat een badkamer veel ruimer aanvoelt.

Maar het belangrijkste is misschien wel de keuze voor ruimtebesparende badkamermeubels en sanitair. Bij GROHE ben je hiervoor aan het juiste adres: wij bieden slimme oplossingen voor kleine badkamers en helpen je de badkamer van je dromen in te richten.

Badkamer klein zandkleur

Op zoek naar meer inspiratie? Een kleine badkamer inrichten kan met GROHE’s ruimtebesparende oplossingen

Wij hebben goed nieuws voor jou; met de compacte badkameroplossingen van GROHE hoef je geen compromissen meer te sluiten of vervelende keuzes te maken. Met ons ruime assortiment aan sanitair bieden wij je een reeks aan stijlen en toepassingen die sowieso passen bij een kleine ruimte. Of je nu een vierkante, een langwerpige of kleine ingebouwde badkamer hebt, je vindt bij ons ongetwijfeld de beste opties om je ruimte optimaal te benutten. Bovendien profiteer je van een aantrekkelijke keuze aan materialen en kleuren, zodat je een echt unieke en persoonlijke kleine badkamer krijgt.

Inbouwreservoir SL

Wandmontage van wastafels, bidets en toiletten

ONZE TIPS VOOR JOUW KLEINE BADKAMER: Wandhangend sanitair geeft je badkamer een groter gevoel en zorgt dat schoonmaken eenvoudiger is.

Wandhangend sanitair in je kleine badkamer is één van de beste ideeën voor de inrichting. De keuze voor bijvoorbeeld een in de wand hangende wastafel of toilet helpt om de ruimte groter te laten lijken. Bovendien, zo vermijd je lastige hoeken die vuil aantrekken en kun je met dit sanitair je badkamer met groot gemak schoonhouden.

Onze ondiepe inbouwreservoirs kunnen in tussenmuren worden gemonteerd en zo gemakkelijk worden weggewerkt. Zo zijn de GROHE Rapid SL-frames verkrijgbaar in vier verschillende hoogtes: 82cm, 100cm, 113cm en 120cm. Het kleinere model is ideaal als je het toilet onder een raam wilt plaatsen.

Bovendien hoef je de spoelknop van het toilet niet direct op het inbouwreservoir te monteren. Op deze manier kun je de drukknop op de meest geschikte plaats voor jouw kleine badkamer plaatsen en ook zo de ruimte volop benutten. Met de GROHE-bedieningsplaten kan je het toilet elektronisch of handmatig doorspoelen.

Handige installatie van sanitair, speciaal ontworpen voor hoeken

Voor het doeltreffend inrichten van een kleine badkamer, moet je optimaal gebruik maken van de hoeken. Voor onze GROHE Rapid SL wastafel-, bidet- en wc-montageframes is een hoekmontageset verkrijgbaar, waarmee je de beschikbare ruimte in je badkamer ten volle kunt benutten.

Inbouwthermostaat

Ingebouwde kranen & thermostaatkranen

De GROHE kraancollecties omvatten een ruime keuze inbouwonderdelen voor wastafel, bad en douche. Wandfonteinkraantjes met een verborgen behuizing, zoals de Eurosmart Cosmopolitan tweegats wastafelmengkraan S-Size, zijn ideaal voor gebruik met kleine wastafels en besparen veel ruimte in een kleine badkamer.

Geef jezelf wat meer bewegingsvrijheid onder de douche! Ons assortiment biedt veel inbouwmogelijkheden voor douchethermostaten, die door hun vlakke inbouwuitvoering geen belemmering vormen voor comfortabel douchen. De GROHE SmartControl inbouwdouchemengkraan combineert dit slanke, plaatsbesparende design met precieze temperatuurregeling voor een sublieme douche-ervaring.

Stortdouche GROHE

Douches voor kleine badkamers

Onze douches combineren gebruiksvriendelijkheid met functionaliteit, waardoor je veel doucheplezier ervaart. Dit geldt ook voor onze douchesystemen voor kleine badkamers. Hierdoor onderscheiden we ons van onze concurrenten.

De douchearm van alle GROHE douchesystemen kan 360˚ gedraaid worden. Dus zelfs als door de plaatsing van de warm- en koudwatertoevoer het douchesysteem dicht bij de hoek komt te staan, is het mogelijk om de hoofddouche in een comfortabele positie te schuiven. Zo kun je altijd makkelijk douchen. Dit maakt deze oplossing perfect wanneer je een kleine badkamer wilt verbouwen. Het verplaatsen van leidingenkan de kosten van het renovatieproject sterk verhogen en dit is dankzij GROHE dus overbodig.

Je kunt ook kiezen voor een van onze wand- of plafond- hoofddouches, die direct in de wand of vlak in het plafond zijn te monteren. Dit geldt ook voor de Rainshower F-Serie modellen, die niet alleen ruimtebesparend zijn, maar ook drie verschillende luxueuze straalsoorten hebben.

Bad kleine badkamer

Bad voor de kleine bakdamer

Je zou verwachten dat het plaatsen van een bad in een kleine badkamer onrealistisch is zonder iets anders op te offeren, zoals een douche. Maar door bad en douche te combineren, kun je van het beste van twee werelden genieten - relaxt languit baden of snel douchen. De GROHE ééngreeps bad/douchemengkranen zijn hiervoor ideaal, omdat ze door de combinatie van een badvulkraan en een doucheslang voor meer flexibiliteit zorgen.

Bovendien is dit product verkrijgbaar in verschillende designstijlen, waaronder Veris, Eurosmart en Allure. De Eurosmart Cosmopolitan eengreeps badmengkraan setschakelt vlot en makkelijk over tussen bad- en doucheinstelling door de GROHE SilkMove regelaar en is afgewerkt met het chroom van GROHE StarLight, om de kraan te beschermen tegen krassen. Hierdoor gaat de kraan jarenlang mee.