Termostaatkraan

Bad thermostaatkraan

GROHE biedt een groot aanbod aan bad thermostaatkranen. Met een thermostaatkraan voor je bad kan je snel en eenvoudig vooraf de gewenste temperatuur van het water instellen. Het is niet meer nodig om lang te zoeken naar de juiste temperatuur, selecteer simpelweg de exacte temperatuur op de greep en de thermostaatkraan doet de rest. Het bijvullen van het badwater wordt zo ook wel heel makkelijk. Met een bad thermostaatkraan voeg je een stukje luxe toe aan je badkamer.

Wat doet een bad thermostaatkraan?

Thermosstaatkraan water

Een bad thermostaatkraan zorgt ervoor dat je de watertemperatuur nauwkeurig kunt instellen en dat die temperatuur ook behouden blijft. Als de temperatuur van de watertoevoer wijzigt, dan past de thermostatische kraan de balans tussen warm en koud water vanzelf aan. Zelfs als iemand anders in huis gelijktijdig een kraan aanzet of het toilet doorspoelt, blijft de juiste watertemperatuur behouden.

Bad thermostaatkranen zijn begrensd op 38°C zodat jij, of eventuele kinderen, de kraan niet per ongeluk te heet kunnen zetten als je tegen de kraan aanstoot. Pas als je de knop ingedrukt houdt en doordraait kan je een hogere watertemperatuur kiezen. Een veilige gedachte.

Bekijk alle thermostaatkranen

De voordelen van een thermostatische badmengkraan

thermosstaatkraan GROHE

Comfort
Het grote voordeel van een thermostaat kraan is dat je nooit meer aan de knoppen hoeft te draaien totdat je eindelijk de gewenste badtemperatuur hebt gevonden. Het koude en warme water worden gemengd op exact die temperatuur die jij wenst. En wel binnen een fractie van een seconde. Dat is nog eens comfortabel genieten.

kind in bad thermostaatkraan

Veiligheid
De SafeStop in de GROHE bad thermostaatkranen zorgt ervoor dat kinderen de kraan niet per ongeluk voorbij de 38˚C kunnen draaien en zich verbranden. Sommige thermostaatkraan series beschikken ook over de GROHE CoolTouch technologie die ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Zo is de kraan nooit te heet om vast te pakken.

thermostaatkraan open

Waterbesparing
Een bad thermostaatkraan mengt het water vrijwel direct op de door jou gewenste badtemperatuur. Er gaan dus geen liters water meer verloren bij het zoeken naar de gewenste watertemperatuur. Met een bad thermostaatkraan bespaar je water zonder dat je het door hebt. Juist omdat er niet onnodig water wordt verbruikt tijdens het zoeken naar de juiste watertemperatuur.

Een verscheidenheid aan stijlen

thermosstaatkraan

Bad thermostaatkranen zijn niet alleen functioneel en veilig, ze zijn ook stijlvol. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen zodat er voor ieder budget en iedere smaak een model voorhanden is. Is jouw stijl gewaagd en houd je van strakke, vierkante vormen? Kijk dan eens naar de kubistische Grohtherm Cube thermostaatkranen. Helemaal van nu! Grohtherm 3000 Cosmopolitan heeft een meer traditioneel, tijdloos design. Gloednieuw en innovatief is Grohtherm SmartControl. Deze bad thermostaatkraan bedien je met intuïtieve knoppen. En kijk ook vooral eens naar de Grohtherm 2000 met zijn prachtige waterval straal.

Ontdek alle thermostaatkraanseries

Douchesysteem voor in bad

Als je denkt dat een luxe regendouche geen optie is als je geen aparte inloopdouche hebt, dan heb je het mis! Want GROHE biedt douchesystemen die speciaal geschikt zijn voor het gebruik in bad. Deze systemen beschikken over een bad thermostaatkraan waarmee je je bad vult.

Op de bad thermostaatkraan selecteer je of je je bad wilt vullen, wilt douchen onder de grote regendouche of het bad wil schoonspoelen met de handdouche. Het beste van twee werelden dus!

GROHE biedt een ruime keuze aan douchesystemen voor in bad. Kijk onder anderen eens bij de GROHE Euphoria, GROHE Rainshower, en de GROHE Tempesta douchesystemen.