Waterbesparende douchekop van GROHE

WATERBESPARENDE DOUCHEKOP

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Het zorgt niet alleen voor een goede persoonlijke hygiëne, maar geeft ons ook even de tijd om de dagelijkse stress achter ons te laten. Zo kunnen we ontspannen en ons met nieuwe energie opladen. Een douche verbruikt echter een van de meest waardevolle grondstoffen ter wereld: water. Gemiddeld verbruiken we in Nederland dagelijks zo’n 141 liter water per persoon. (Bron: Waternet) Dat is een flinke hoeveelheid. Wat zou je er dus van vinden als je net zo van je douche kunt genieten als voorheen, maar tegelijkertijd je waterverbruik vermindert? GROHE’s waterbesparende douches helpen je om verantwoordelijk te douchen, geld te besparen en helpen zo ook het milieu te ontzien.

De inzet voor duurzaamheid is een belangrijke waarde voor GROHE. Door innovatief design bereiken GROHE’s besparende doucheoplossingen tot 50% minder waterverbruik zonder hiervoor aan comfort en plezier te moeten inleveren. Houd er wel rekening mee dat een waterbesparende douchekop een zachtere straal levert dan een reguliere douche. Een lager waterverbruik betekent ook dat er minder energie benodigd is om het water te verwarmen, waardoor je dus dubbel voordeel hebt. Overweeg je om te wisselen naar een spaardouchekop? Dan is er geen beter moment dan nu!

Waar je op moet letten bij een zuinige douchekop

Tips bij aanschaf waterbesparende douchekop

Waterbesparende douches van GROHE vallen allemaal onder de noemer GROHE Water Saving douches. Water Saving staat voor de waterbesparende functies die de hand- en hoofddouches bevatten. Douches met de GROHE Water Saving functie maken het gemakkelijker minder water en energie te verbruiken. Dit is het resultaat van innovatieve eigenschappen, zoals een geïntegreerde doorstroombegrenzer. Met deze begrenzer verbruik je minder water met behoud van optimaal comfort.

Ook met functies als een EcoButton of SprayDimmer (afhankelijk van het gekozen artikel) kun je jouw waterverbruik zelf verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is de EcoButton te verschuiven om de waterbesparende functie te activeren, of de SprayDimmer in te schakelen om te switchen naar waterbesparende straalsoorten.

Genieten en water besparen met een waterbesparende douchekop van GROHE

Tips bij aanschaf waterbesparende douchekop

Je denkt misschien dat een waterbesparende douche niet stijlvol kan zijn, maar niets is minder waar! GROHE heeft een uitgebreid assortiment aan spaarzame douches in diverse stijlen en kleurafwerkingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de SmartActive doucheserie. De handdouche binnen deze serie verbruikt 9,5 liter water per minuut (l/min) en is beschikbaar in maar liefst 11 kleuren met zowel een rond als vierkant design. Water besparen wordt zo wel heel leuk!

Als zo min mogelijk water gebruiken jouw doel is, kies dan voor onze handdouches met doorstroombegrenzer binnen de Euphoria of Tempesta productseries. Die verbruiken maar 5,7 l/min. Daarmee bespaar je wel 50% water ten opzichte van een niet-waterbesparende douchekop.

Of ga voor een QuickFix Vitalio Start douchesysteem en neem de installatie helemaal zelf in handen. Alles wat je hiervoor nodig hebt wordt geleverd in één doos, inclusief het benodigde gereedschap. Bovendien minimaliseer je met zowel de hoofddouche (9,5 l/min) als de handdouche (5,7 l/min) je waterverbruik.

Ten opzichte van een niet-waterbesparende douchekop die 11,5 liter per minuut (bij 3 bar) verbruikt, bespaar je met de GROHE Water Saving technologie tot 50% water met behoud van optimaal douchecomfort!

Een greep uit ons assortiment waterbesparende producten

We hebben een aantal series voor je geselecteerd die één of meerdere waterbesparende doucheoplossingen in de collectie hebben. Dat wil zeggen dat niet alle handdouches of hoofddouches uit onderstaande series waterbesparend zijn. Controleer dus altijd goed of het gewenste artikel een GROHE Water Saving doorstroombegrenzer heeft.

Overige slimme functies van GROHE’s spaardouches

In overeenstemming met GROHE’s principes dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van comfort, bevatten de waterbesparende douches extra hoogwaardige eigenschappen waarvoor GROHE bekend is. De InnerWater Guide beschermt jou en je familie tegen het mogelijk te warm worden van de buitenkant van de douchekop. Met het SpeedClean anti-kalk systeem wrijf je eenvoudig de sproeigaatjes schoon en voorkom je ophoping van kalkaanslag. DreamSpray technologie zorgt ervoor dat de waterstroom uit elk sproeigaatje perfect is, zodat je douche zo comfortabel en prettig mogelijk is. Door de duurzame GROHE StarLight chromen afwerking blijft je douche er als nieuw uitzien, wat nog een belangrijk aspect van duurzaamheid voor GROHE is.

Korter douchen: ga jij de uitdaging aan?

Korter douchen is natuurlijk ook een goede manier om minder water en energie te verbruiken. Het project WaterSpaarders heeft als doel dat het voor iedereen in Nederland een gewoonte wordt om korter te douchen. Dat wil zeggen: gemiddeld slechts 5 minuten. Met andere woorden, WaterSpaarders wil een gedragsverandering in Nederlandse gezinnen voor elkaar krijgen ten aanzien van warmwatergebruik, te beginnen met douchen. Met vijf minuten douchen in plaats van de gemiddelde douchetijd van 7,4 minuten bespaart je jaarlijks zo’n 65 euro. (Bron: MilieuCentraal)

WaterSpaarders was een initiatief van kinderen, leerkrachten samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en Missing Chapter Foundation. Dit project is niet meer online, maar het blijft een belangrijk onderwerp. GROHE ondersteunt dit initiatief nog steeds en roept ook jou op om WaterSpaarder te worden. Zo help je mee aan een duurzamere wereld.

Meer informatie over WaterSpaarders