Waterbesparende thermostaatkraan van GROHE

WATERBESPARENDE THERMOSTAATKRAAN

Veel mensen starten hun dag met een verfrissende douche om wakker te worden. We staan daarbij nauwelijks stil bij het water- en energieverbruik van de douche. Toch is het verstandig om dat wel te doen. Want juist in de douche kan er bespaard worden op water en energie. Naast een waterbesparende douchekop die het waterverbruik reduceert, is het ook slim om een thermostaatkraan aan te schaffen. Een thermostaatkraan mengt het douchewater namelijk heel snel op de door jou gewenste temperatuur. Dat is niet alleen comfortabel maar het bespaart gemiddeld ook 1000 liter water en €6 aan gas en water per jaar. (Bron: Milieucentraal)

Op deze pagina lees je wat de voordelen van een thermostaatkraan zijn, hoe je er precies water mee kan besparen en vind je ons aanbod aan waterbesparende thermostaatkranen.

De voordelen van een thermostaatkraan

Comfortabel genieten met een thermostaatkraan

Comfort

Nooit meer aan de knoppen draaien totdat je eindelijk de gewenste douche-temperatuur hebt gevonden. Dat is het grote voordeel van een thermostaatkraan. Het warme en koude water worden gemengd op exact die temperatuur die jij wenst. En wel binnen een fractie van een seconde. Dat is nog eens comfortabel genieten.

Veiligheid voorop met een GROHE thermostaatkraan

Veiligheid

GROHE thermostaatkranen hebben een SafeStop knop zodat kinderen de kraan niet per ongeluk voorbij de 38˚C kunnen draaien en zich verbranden. Sommige thermostaatkraan series beschikken ook over de GROHE CoolTouch technologie die ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Zo is de kraan nooit te heet om vast te pakken.

Bespaar water met een thermostaatkraan

Waterbesparing

Met een thermostaatkraan bespaar je water zonder dat je het door hebt. Juist omdat er niet onnodig water wordt verbruikt tijdens het zoeken naar de juiste watertemperatuur. Een thermostaatkraan mengt het water vrijwel direct op de door jou gewenste douchetemperatuur. Er gaan dus geen liters water meer verloren bij het zoeken naar de gewenste watertemperatuur.

Zo bespaar je water met een thermostaatkraan

Snel en direct de gewenste temperatuur

Dankzij de GROHE Turbostat technologie is jouw douche binnen een fractie van een seconde op de gewenste temperatuur! En het fijne is dat die temperatuur je gehele douche gehandhaafd blijft, ook als iemand anders in het huis tegelijkertijd water verbruikt. Dus temperatuurschommelingen zijn verleden tijd. Dankzij de uiterste precisie en reactiesnelheid van de GROHE TurboStat technologie bespaar je op water en energie.

Snel de gewenste temperatuur en water besparen met een thermostaatkraan

Minder watergebruik met een druk op de knop

GROHE thermostaatkranen beschikken over een EcoButton. Hiermee verbruikt de kraan tot wel 50% minder water terwijl je dat nauwelijks merkt tijdens het douchen. Zie die knop als een begrenzing. Indien je toch meer water wenst, druk je op de EcoButton knop en daarmee kun je de volumegreep verder naar achteren draaien. Een simpele toepassing die je aan het denken zet voordat je meer water verbruikt.

Een greep uit ons assortiment waterbesparende thermostaatkranen

Grohtherm 3000 Cosmopolitan
Modern design en CoolTouch.

Grohtherm 2000
Met handige tray en CoolTouch.

Grohtherm 1000 Performance
ProGrip grepen en CoolTouch.

Grohtherm 1000
Slank design en CoolTouch.

Grohtherm Cube
Vierkant design en optinele tray.

Grohtherm 800 Cosmopolitan
Slank design en ergonomische grepen.

Grohtherm 800
Aantrekkelijk geprijst en prakische grepen.

Inbouw doucheset

NIEUW: SmartControl thermostaatkranen

Drukken, draaien, douchen!
Onze nieuwste thermostaatkranen serie is Grohtherm SmartControl. Deze thermostaatkraan werkt net even iets anders dan reguliere thermostaatkranen. Kenmerkend aan een Grohtherm SmartControl thermostaatkraan is de bediening. Met één knop kun je de douche starten, het volume van de waterstraal bepalen en de douche uitzetten. Deze thermostaatkraan heeft geen EcoButton. Om water te besparen draai je de volumeknop helemaal naar links zodat je de minimale hoeveelheid water verbruikt voor een comfortabele douche. Grohtherm SmartControl thermostaatkranen zijn extra veilig omdat ze aan de buitenkant nooit te heet worden om vast te pakken. Het strakke design is ook nog eens praktisch want door de gladde bovenkant is het mogelijk om je shampoo en douchegel erop te zetten.

Grohtherm SmartControl thermostaatkranen
Inbouw doucheset

Inbouw thermostaatkranen

Met ons uitgebreide assortiment thermostaatkranen is er altijd wel een variant die aan jouw wensen voldoet. Ook als jouw voorkeur uitgaat naar een inbouw thermostaatkraan. Een inbouw thermostaatkraan heeft dezelfde functionaliteiten als de opbouw variant, alleen alle techniek zit achter de muur verwerkt. Dit geeft een strakke, minimalistische uitstraling.

GROHE heeft diverse inbouw thermostaatkranen in haar assortiment. Denk hierbij aan Grohtherm 3000 Cosmopolitan, Grohtherm SmartControl en Grohtherm Cube. Je kunt een losse inbouw thermostattakraan aanschaffen en hem combineren met een handdouche en hoofddouche naar keuze.

Vergeet niet ook een inbouwdeel aan te schaffen, dat is het gedeelte dat in de muur ingebouwd dient te worden. GROHE biedt het Rapido Smartbox inbouwdeel die te combineren is met alle inbouw thermostaatkranen. Je kunt ook kiezen voor een complete inbouw doucheset. Dit is een set waar de inbouw thermostaatkraan, de handdouche, de hoofddouche en het inbouwdeel in 1 pakket zitten.

Let er bij inbouw op dat het plaatsen niet zo eenvoudig is als het plaatsen van een opbouw thermostaatkraan. Een erkend sanitair installateur kan je hierbij helpen.