GROHE douche thermostaatkraan

Thermostatische douchekraan voor meer comfort en controle

GROHE’s thermostaatkranen zijn ontworpen met de meest gevoelige thermometer ter wereld in gedachten: je huid. Onze douchemengkranen zijn uit de beste materialen vervaardigd en zijn voorzien van toonaangevende technologieën om een optimale doucheveiligheid en een maximaal douchecomfort te garanderen. Een uitgebreid stijlenscala zorgt ervoor dat onze douche- en badthermostaatkranen passen bij jouw ontwerp- en installatievereisten.

Wat is een douchethermostaatkraan precies?

We weten allemaal hoe vervelend het is als de watertemperatuur in het midden van je douchebeurt verandert. Wat een ontspanningsmoment moet zijn, kan in een oogopslag uitmonden in een onverwacht ijsbad of in een hete waterval. Daar komen douche thermostaakranen in beeld: hiermee kun je de watertemperatuur nauwkeurig instellen en ervoor zorgen dat de gewenste temperatuur behouden blijft. Thermostaatkranen werken met kraangrepen en mengventielen die het evenwicht tussen warm en koud water op de perfecte temperatuur van jouw keuze brengen en speciaal ontworpen zijn om plotselinge verhogingen of verlagingen van de watertoevoer op te vangen. Als de temperatuur van de watertoevoer verandert, past de thermostatische mengkraan de balans tussen warm en koud water vanzelf aan. Dit zorgt ervoor dat de watertemperatuur constant blijft gedurende je volledige douchebeurt, zodat jij en je familie zich niet onverwachts kunnen verbranden of plotseling onderkoelen in je douchecabine.

GROHE douchethermostaten zijn vakkundig ontworpen om een superieure douche-ervaring te bieden, dit doen ze met de volgende kenmerken:

Snelle reactietijd: Als iemand elders in het huis een kraan aanzet of het toilet doorspoelt, reageert de thermostaat zeer snel, waardoor er geen invloed is op het water dat uit je douche komt.

Pauzeer de watertoevoer midden in je douche: Zet de thermostaatkraan uit, bijvoorbeeld om je haar te wassen, en start je douche weer op exact dezelfde temperatuur.

Eenvoudig de temperatuur regelen: de Premium Carbodur keramische schijven in de kraangrepen zorgen voor een soepele bediening en een extra brede en makkelijke bedieningshoek.

Voordelen van een GROHE thermostaatkraan

De keuze voor een GROHE douchethermostaatkraan brengt de beste innovatieve designtechnologie in je badkamer. Hieronder vind je alvast een paar van de toonaangevende kenmerken die de GROHE thermostaatkranen uniek maken.

Bespaar water en energie met een GROHE thermostaatkraan

Bespaar water en energie

Bespaar water en energie en verminder je waterrekening dankzij de eersteklas techniek in onze thermostaatkranen. Veel van onze douchemengkranen zijn voorzien van een EcoButton, die bij activering het waterdebiet met 50 procent vermindert. De snelheid waarmee de thermostaat de watertemperatuur aanpast betekent ook dat je geen water verspilt door te wachten tot het water de gewenste temperatuur bereikt.

Waterbesparende thermostaatkraan
GROHE thermostaatkraan voor kwaliteit

Ontworpen voor hoog rendement en kwaliteit

De ultieme douche-ervaring moet ontspannend en stressvrij zijn. Als experts op het gebied van douchethermostaat techniek blijven wij investeren in nieuwe technologieën om het comfort en gemak van deze ervaring te verhogen.

Innovatieve technologieën zoals GROHE TurboStat® garanderen de prestaties van onze douchemengkranen. TurboStat® heeft het meest geavanceerde en nauwkeurigste mengventiel in de industrie, die twee keer zo snel reageert op watertemperatuur en drukschommelingen als andere cartouches. Hierdoor kun je je ideale watertemperatuur sneller selecteren, met als resultaat minder waterverspilling. Bovendien worden onze producten met de GROHE StarLight® techniek gemaakt. Met behulp van uniek galvaniseringsproces resulteert dit in een glanzend en tegelijkertijd robuust en duurzaam kraanoppervlak.

GROHE thermostaatkraan voor veiligheid

Een thermostaatkraan voor een veilige douche

GROHE thermostaatkranen zijn ook voorzien van verschillende toonaangevende technologieën die zijn ontwikkeld met het oog op jouw veiligheid:

  • GROHE TurboStat®: Het gaat bij deze technologie niet alleen om prestaties, maar ook om veiligheid. Onze thermostaten reageren zeer snel op schommelingen in de watertoevoer - binnen een fractie van een seconde - en passen het mengen van warm en koud water hierop aan. Op deze manier is er geen risico dat je douchewater plotseling gevaarlijk heet wordt, zoals wanneer een gezinslid elders in het huis koud water uit de kraan haalt.
  • GROHE CoolTouch®: GROHE douchethermostaten zijn voorzien van een innovatief koelkanaal, dat een stroom creëert tussen het warme water en het buitenoppervlak van de thermostaat. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak nooit te heet is om aan te raken en beschermt je zo dus tegen verbranding bij aanraking.
  • SafeStop®: Om de temperatuur tot boven de veilige temperatuur van 38° Celsius te verhogen, moet deze geactiveerd worden. SafeStop Plus beperkt de maximale temperatuur tot 43° Celsius.

Tot slot schakelen onze thermostatische douchekranen automatisch uit als de koudwatertoevoer uitvalt.

Thermostaten voor elke installatiemethode

Ons uitgebreide assortiment douchethermostaten zorgt ervoor dat er sowieso een product is dat voldoet aan jouw installatie-eisen en voorkeuren.

Ons assortiment omvat:

  • Opbouw douchethermostaatkraan: Alleen voor gebruik met een handdouche. Simpel, praktisch en eenvoudig te installeren met bestaande wateraansluitingen, ook in oudere gebouwen.
  • Opbouw bad- en douchemengkranen: Het beste van twee werelden, want voorzien van een baduitloop en aansluiting voor een handdouche. Ideaal voor kleine badkamers, waar je misschien niet de luxe hebt van een aparte douche en bad.
  • Inbouw douchethermostaatkraan: Ingebouwd in de wand zodat de thermostaatregelaars en - kraan niet uitsteken. Perfect voor een strakke en moderne uitstraling, maar ook om ruimte te besparen in je douche, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Een verscheidenheid aan stijlen voor elke individuele smaak

Bij GROHE erkennen we het belang van design om je te helpen van je huis een thuis te maken. Daarom zijn onze douchethermostaten veel meer dan alleen functioneel; ze zijn ook verkrijgbaar in een breed gamma stijlvolle designs, zo spelen we in op individuele smaken en interieurtrends.

De GROHE designstijlen - Cosmopolitan, Contemporary en Authentic - weerspiegelen drie verschillende interieurvoorkeuren en helpen je te bepalen welke douchethermostaten bij jouw ontwerp passen. Zo is een model van het Authentic gamma perfect als je op zoek bent naar een tijdloze en traditionele uitstraling, terwijl de Cosmopolitan Grohtherm Cube serie een strakke, moderne uitstraling biedt.

Ontdek alle thermostaatkraan series

VEELGESTELDE VRAGEN THERMOSTATISCHE DOUCHEKRAAN

Hoe werkt een thermostatische douchekraan?

Een thermostatische douchekraan bereikt snel jouw ideale douchetemperatuur en houdt die constant. In het hart van de thermostaatkraan bevindt zich een thermo-element die zorgt voor bedieningsgemak, comfort en veiligheid. GROHE thermostaatkranen beschikken over een GROHE TurboStat thermo-element die uitzonderlijk snel reageert op abrupte veranderingen in temperatuur en waterdruk wat resulteert in een comfortabele douche.

Wat zijn de voordelen van een thermostatische douchekraan?

Een thermostatische douchekraan biedt je veiligheid, comfort en waterbesparing. De thermostaat mengt het water snel op de gewenste temperatuur en houdt de watertemperatuur constant. GROHE thermostaatkranen hebben een SafeStop knop zodat kinderen de kraan niet per ongeluk voorbij de 38˚C kunnen draaien. En met de GROHE EcoButton bespaar je tot wel 50% op je water.

Is een thermostatische douchekraan veiliger dan een normale douchekraan?

Een thermostatische douchekraan reageert snel op druk-schommelingen in de watertoevoer en past het mengen van warm en koud water hierop aan. Op deze manier is er geen risico dat je douchewater plotseling gevaarlijk heet wordt, zoals wanneer een gezinslid elders in huis koud water uit de kraan haalt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een thermostatische douchekraan?

Denk van tevoren goed na over jouw wensen en budget. Als veiligheid voor jou het belangrijkst is, kies dan voor een GROHE CoolTouch thermostaatkraan waarvan de buitenkant niet te heet wordt om vast te pakken. Ideaal voor kinderen en senioren. Vergeet ook de hartafstand niet te meten om te bepalen of je een 15 cm of 12 cm kraan nodig hebt.

Hoe weet ik of de thermostatische douchekraan past?

Voor de aanschaf van een thermostaatkraan meet je de hartafstand (ook wel hart-op-hartafstand). Dat is de afstand tussen het midden van de warm- en koud water aansluiting van de kraan op de muur. Meestal is dit 15 cm, maar 12 cm is ook mogelijk. GROHE biedt een uitgebreid assortiment thermostaatkranen waardoor er altijd een passende thermostaatkraan is voor jou.