WAAROM SMART HOME DE TOEKOMST IS

De afgelopen tien jaar zijn we allemaal gewend geraakt aan het beheren van alle aspecten van ons leven via technologie. Van online bankieren tot online winkelen; het internet heeft het leven veel handiger gemaakt. Nu is er een soortgelijke slimme revolutie in huis gaande.

Wat is smart home technologie? Een smart home is er een waar bijna elk aspect digitaal kan worden beheerd. Denk aan je deurbel, je verlichting, je huisveiligheid, verwarming en water ... alles tot aan je gordijnen op bepaalde momenten openen en sluiten is mogelijk om via tech op afstand te regelen.

Wat zijn de voordelen van een smart home? Smart technologie zorgt ervoor dat de smart home- mogelijkheden van vandaag veel soepeler en effectiever verlopen. Hierdoor heb je totale gemoedsrust dat alles werkt zoals het zou moeten, zelfs als je voor langere tijd niet thuis bent. Sommige smart technologie zorgt voor een strakker huis, omdat er minder kabels en afstandsbedieningen nodig zijn om TV's en muziek te bedienen. Smart home technologie die verlichting en verwarming regelt, zorgt voor meer comfort in huis. Je kan hiermee bijvoorbeeld op weg naar huis de lampen en verwarming alvast aanzetten, zodat alles perfect is als jij de deur weer binnenstapt.

Andere smart home technologie is meer gericht op beveiliging: een geïntegreerd slim bewakingssysteem voor thuis zodat je alles in de gaten kan houden wat er gebeurt, waar je ook bent. Je kunt ook systemen kopen die je huis beschermen tegen brand en overstromingsrisico's. Met een smart home heb je een groter gevoel van controle en ben je beter op de hoogte van wat er bij jouw thuis gebeurt.

Hoe werkt een smart home? Smart Home-technologie kan stukje bij beetje aan je huis worden toegevoegd, afhankelijk van waar jouw prioriteiten liggen. Als je het belangrijk vindt dat je met je stem je gordijnen kan openen, vormt dat het begin voor jou! Uiteindelijk ga je richting geïntegreerde technologie die verschillende elementen van je huis in één hub met elkaar verbindt.

De laatste ontwikkelen op smart home- gebied. Een van de belangrijkste ontwikkelingsgebieden was de opkomst van waterbeveiligingssystemen voor thuis. Systemen zoals GROHE Sense en GROHE Sense Guard kunnen je gemoedsrust en een eerste verdedigingslinie bieden tegen dure en nare lekken en waterschade. Een waterbeveiliging biedt een aantal voordelen.

Sensoren in je huis zullen veranderingen in de luchtvochtigheid detecteren en je daarvan op de hoogte brengen, zodat je weet dat er een probleem is voordat een lek zichtbaar is. Je kunt ze ook gebruiken om op afstand op de hoogte te worden gesteld via een smart home-app. Zelfs als je niet thuis bent, weet je precies wat er aan de hand is. Je kunt een dergelijk systeem ook gebruiken om de watertoevoer uit te schakelen zodra je op de hoogte bent van het probleem - zelfs als je op dat moment niet thuis bent. Omdat waterschade beter kan worden voorkomen, zijn dergelijke systemen de nieuwste smart home-ontwikkeling om slimme huiseigenaars te helpen moeiteloze controle te behouden, waar ze zich ook bevinden.

Kom meer te weten over GROHE Sense waterbeveiligingssysteem