LEKKAGE EN WATERSCHADE IN HUIS VOORKOMEN

Een eigen huis is fijn maar komt ook met een portie lasten. Zoals de zorgen of je huis veilig is of onderhoud nodig heeft. Waterschade ontstaan door lekkages is een probleem dat 54% van huishoudens een keer zal treffen. En de rekening kan dan duizenden euro's bedragen.

Misschien ben je vaker voor lange tijd van huis of heb je een tweede woning die je gebruikt voor vakanties of om te verhuren. Of wellicht ben je op zoek naar meer gemoedsrust. In al deze gevallen kan je hier lezen hoe je jouw huis beschermt tegen de dure nachtmerrie die gepaard gaat met lekkage en waterschade.

Sluit je water af. Zo ben je het gevaar van waterschade voor, voordat het zelfs maar kan ontstaan. Voordat je langere tijd van huis gaat – bijvoorbeeld voor je met vakantie of een weekendje weg gaat- is het verstandig om je watertoevoer af te sluiten met een afsluitkraan of afsluiter. De afsluiter bevindt zich vaak onder de gootsteen, in de badkamer of als je een interne watermeter hebt op de daarop aangesloten leiding.

Zorg dat je buren een reservesleutel van je hebben. Als er een waterlek ontstaat, moet je snel actie kunnen ondernemen. Als je buren je huis in kunnen om het water uit te schakelen, beperk je de mogelijke schade al aanzienlijk.

Laat geen apparaten aanstaan die water verbruiken als je niet thuis bent. Natuurlijk is het verleidelijk om dat wasje te draaien of de vaatwasser aan te zetten voor je de deur uitgaat. Iedereen heeft het immers druk en je denkt zo tijd te besparen. Maar door deze apparaten alleen te gebruiken als je thuis bent, weet je direct of er lekkage is ontstaan en kan je er wat aan doen.

Overweeg om te investeren in een waterbeveiligingssysteem. Dan heb je altijd totale gemoedsrust waar je ook bent. En daarmee is een waterbeveiligingssysteem echt een aanwinst voor je huis. Systemen zoals GROHE Sense en GROHE Sense Guard detecteren lekken in je leidingen in een veel vroeger stadium dan dat je een lekkage zelf kunt zien. Ze sturen je een waarschuwing om je ervan op de hoogte te stellen, waar ter wereld je je op dat moment ook bevindt. En ze sluiten de toevoer zelfs op afstand af zodat lekken worden stopgezet en verdere waterschade wordt voorkomen.

Kom meer te weten over het GROHE Sense waterbeveiligingssysteem