Pers

Raak geïnspireerd door GROHE, hét merk voor kranen, douches en inbouwelementen.

Voor vragen en suggesties, neem contact met ons op:

GROHE Nederland
Remco Hop
E-mail: Remco.Hop@grohe.com

GROHE Hoofdkantoor
Thorsten Sperlich
Chief Communications Officer
Tel.: +49 (0) 211 9130 - 3030
E-Mail: media@grohe.com

Persberichten

GROHE ondersteunt de “Make a Splash!” Lixil en Unicef

04-05-2021
GROHE ondersteunt de “Make a Splash!” samenwerking tussen LIXIL en UNICEF voor het verbeteren van de toegang tot sanitair en hygiëne voor achtergestelde gemeenschappen. Deze samenwerking pakt deze wereldwijde crisis van sanitair en hygiëne aan.

GROHE lanceert digital experience GROHE X

04-01-2021
Op 16 maart lanceert LIXIL EMENA, als eerste in de branche, een volledig digitaal platform GROHE X voor het wereldwijde sanitairmerk GROHE. Bezoekers van de experience hub kunnen hun persoonlijke merkervaring beleven dankzij informatieve en inspirerende multimedia-content die is afgestemd op de behoeften van zowel zakelijke klanten als consumenten.

Grohe Nederland B.V. kiest voor groene bedrijfskleding

11-12-2020
Grohe Nederland B.V. neemt "groene" bedrijfskleding af van Goodfuture. De leverancier biedt een compleet assortiment aan comfortabele, duurzame en circulaire geproduceerde bedrijfskleding. GROHE retourneert ook afgedragen bedrijfskleding aan Goodfuture zodat het een tweede leven kan krijgen.

Samenwerking GROHE en UNICEF voor bestrijding globale hygiënecrisis

07-12-2020
GROHE en UNICEF slaan de handen ineen voor de beschrijding van de wereldwijde hygiënecrisis. GROHE BeNeLux draagt hieraan bij door een donatie van €141.000 aan UNICEF Make a Splash! Make a Splash! helpt gezinnen wereldwijd aan een schone en veilige leefomgeving.

Vier op de vijf mensen wast handen niet na toiletbezoek

28-10-2020
Vier op de vijf mensen wereldwijd wassen hun handen niet na het toiletbezoek. Dit blijkt uit een publicatie van Wateraid in maart dit jaar. Handhygiëne is ontzettend belangrijk om infecties te voorkomen en zeker in deze pandemie is dit belangrijker dan ooit.

GROHE en UNICEF werken samen voor betere sanitaire voorzieningen

15-07-2020
GROHE, toonaangevend producent van sanitaire producten, zet zich in voor betere sanitaire omstandigheden in ontwikkelingslanden. GROHE sluit aan bij het reeds bestaande partnership Make a Splash! tussen UNICEF en LIXIL, het Japanse moederbedrijf van GROHE.

ISH 2021: GROHE trekt zich terug van deelname volgend jaar

13-07-2020
Gezondheid en veiligheid is een topprioriteit voor GROHE. Gezien de onstabiele COVID-19-situatie zien wij in dat evenementen een te groot risico vormen. Bovendien is het door de ISH voorgestelde hygiëneconcept voor ons niet bevredigend.

Innovatieve oplossing voor een nieuwe hygiënestandaard

29-05-2020
‘Touchless’-producten en spraakgestuurde technologie zullen vanaf nu een sleutelrol spelen bij het inrichten van gezonde en veilige ruimtes. Zowel privé- als openbare ruimtes moeten tegemoetkomen aan nieuwe hygiënebehoeften.

Less Plastic - GROHE bespaart 10 miljoen plastic verpakkingen

11-05-2020
In 2018 lanceerde GROHE zijn initiatief om plastic in productverpakkingen te vervangen door duurzamere alternatieven. Resultaat is dat tot op heden zo’n 10 miljoen stuks plastic productverpakkingen verwijderd werden; tegen 2021 moet dit aantal aanzienlijk worden verhoogd.

GROHE goes ZERO - GROHE bereikt CO2-neutrale productie

28-04-2020
Als een toonaangevende fabrikant van complete badkameroplossingen en keukenkranen heeft GROHE nu een CO2-neutrale productie gerealiseerd. GROHE bereikt daarmee een belangrijke mijlpaal in zijn langetermijn betrokkenheid met het milieu en duurzaamheid.

WAF: GROHE kent ‘Water Research Prize’ toe aan ‘Recycle Build Brazil’

17-12-2019
Als een van de meest duurzame merken in de sanitairsector is GROHE toegewijd aan het ondersteunen van onderzoek dat het besparen en behouden van ons water verkent. Dit jaar overtuigde het onderzoeksinitiatief "Recycle Build Brazil" de jury.

GROHE SmartControl Kitchen: controle binnen handbereik

13-12-2019
De SmartControl van GROHE was al een bekende technologie voor de badkamer, maar GROHE heeft nu ook het intuïtieve push- en draaisysteem voor in de keuken. Een intelligente knop op de kraan creëert een volledig nieuwe gebruikerservaring.

LIXIL start socialmediacampagne #whereisthetoilet

29-11-2019
LIXIL, moederbedrijf van GROHE, lanceert op Wereld Toilet Dag een socialmediacampagne genaamd #whereisthetoilet om aandacht te vragen voor het ontbreken van elementaire sanitaire voorzieningen voor 2 miljard mensen wereldwijd.

GROHE goes Zero: productie vanaf 2020 CO₂-neutraal

26-11-2019
Het afgelopen jaar heeft GROHE nieuwe standaarden geïntroduceerd in de gehele industrie en een integrale benadering van duurzaamheid toegepast, met als doel om in 2020 als eerste toonaangevende producent van sanitair een koolstofneutrale productie te hebben bereikt.

GROHE investeert 5 miljoen euro in kleurtechnologie

01-11-2019
Grohe AG heeft nieuwe investeringen in de fabriek in Lahr (Duitsland) aangekondigd. GROHE heeft op deze locatie zijn wereldwijde innovatiecentrum voor handdouches en douchesystemen. Deze investering van ongeveer 5 miljoen euro zal voor 27 nieuwe banen zorgen.

GROHE introduceert het nieuwe Rapid SLX-inbouwelement

07-10-2019
GROHE introduceert met het Rapid SLX-inbouwelement een nieuw soort product in een toekomstbestendig marktsegment. Deze is namelijk sterker, sneller en slimmer dan zijn voorganger en maakt het leven van zowel installateurs als eindgebruikers makkelijker.

De nieuwe GROHE Sense App: watermanagement on the go

16-09-2019
Met de nieuwe, intuïtieve GROHE Sense App, tilt GROHE waterbeveiliging en waterbeheer naar een nieuw niveau: het GROHE Sense waterbeheersysteem stelt gebruikers in staat om altijd en overal het waterbeheersysteem te monitoren en reguleren.

Uitbreiding GROHE Colors Collection biedt nog meer keuzevrijheid

23-07-2019
Dankzij de uitgebreide Colors Collection van GROHE is het nu nog gemakkelijker om een badkamer naar wens te creëren – van kleur, stijl en afwerking van douches, kranen en accessoires. De uitbreiding van de GROHE Colors Collection biedt nog meer keuzevrijheid.