Water besparen: ontdek onze tips

Water besparen: 22 tips

Het is meer dan ooit belangrijk om bewust met water om te gaan. Door klimaatverandering krijgen we op steeds meer plekken in de wereld te maken met waterschaarste. Ook in Nederland hebben we vaker droge periodes door de opwarming van de aarde. Er zijn alsmaar meer inspanningen nodig om de watervoorziening op peil te houden. Het gebruik van water kost bovendien energie. Door minder water te verbruiken, reduceren we dus ook ons energieverbruik en verminderen we onze CO2-voetafdruk. En niet geheel onbelangrijk, het is ook goed voor je portemonnee. Wist je dat het simpel is om elke dag tientallen liters water te besparen? Om te helpen bij het besparen van water in en rondom het huis hebben wij enkele praktische tips voor je verzameld.

Water besparen onder de douche

Water besparen
onder de douche

Onder de douche verbruik je veel water. En het warm maken van je douchewater kost energie. Lees deze simpele tips om jouw water- en energieverbruik onder de douche te verlagen.

Lees de tips
Water besparen bij de wastafel

Water besparen
bij de wastafel

Ook bij de wastafel is veel te besparen. Je gebruikt je wastafelkraan elke dag om je tanden te poetsen en je handen te wassen. Ontdek onze praktische tips waarmee jij iedere dag water bespaart.

Lees de tips
Water besparen in het toilet

Water besparen
in het toilet

Water besparen in het toilet is meer dan de moeite waard. Je verbruikt bij het doorspoelen namelijk veel drinkwater. Wij geven je enkele tips die jouw waterverbruik in het toilet gaan verminderen.

Lees de tips
Water besparen in de keuken

Water besparen
in de keuken

Ook in de keuken valt er nog wel wat af te dingen op ons watergebruik. Er zijn slimme oplossingen die niet alleen heel praktisch zijn, maar ook water en energie besparen. Ontdek ze hier.

Lees de tips
Bespaar water, voorkom lekkage

Bespaar water, voorkom lekkage

Soms heb je geen invloed op het waterverbruik in huis. Bijvoorbeeld als er zich ergens in huis een lekkage voordoet. Het is makkelijk om te denken dat het jou niet zal overkomen, maar lekkage overkomt meer dan de helft van de huishoudens wel een keer.

Als er eenmaal lekkage is kunnen de gevolgen stressvol en desastreus zijn. Er zijn manieren om lekkage tijdig op te sporen en zelfs te voorkomen. Ontdek ze nu.

Voorkom waterschade

ONTDEK MEER

Ontdek meer over Energy Saving mengkranen op GROHE X

Ontdek hoe je kan genieten met GROHE en je vijf zintuigen

Ontdek meer over GROHE X