Waterbesparende producten van GROHE

Waterbesparende producten

Bespaar water. Bespaar energie. Behoud bronnen. Wat klinkt dat vervelend en somber! Toch bewijzen veel van de baanbrekende technologieën van GROHE dat een gevoel van verantwoordelijkheid verkwikkend kan zijn - niet alleen voor het milieu, maar ook voor jezelf.

Slechts drie procent van het water op aarde is drinkbaar. Zou er nog iemand zijn die vandaag de dag gedachteloos liters ongebruikt water in de afvoer laat wegstromen tijdens het tandenpoetsen? Ons bewustzijn van de kostbaarheid van dit element is veel te groot.

Technologieën om water te besparen

Voor GROHE is het bewuste en zuinige gebruik van energie en natuurlijke bronnen niet alleen een uitdaging, maar ook een groot genoegen. Daarom richten we onze vindingrijke geest op de ontwikkeling van duurzame systemen. GROHE heeft een reeks slimme waterbesparende technologieën ontwikkeld die minder water verbruiken zonder dat je hoeft in te leveren op comfort.

Water besparen met GROHE Water saving

GROHE Water Saving

Sommige GROHE wastafelkranen beschikken over een doorstroombegrenzer. Deze vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter. Dat is bijna de helft!

Je merkt er in de praktijk weinig van want een zogenaamde beluchter zorgt voor dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan.

TOT 50% MINDER WATERVERBRUIK

Duurzame consumptie en productie

SILKMOVE ES

Deze technologie zorgt niet alleen voor een soepele bediening van de kraan, maar ook voor het spaarzaam omgaan van water en energie. De middenpositie van de greep geeft geen gemengd maar alleen koud water.

Op deze manier wordt onnodig warm watergebruik tegengegaan. Het gemengde water wordt pas geleverd wanneer je de hendel naar links draait.

GEEN ONNODIG GEBRUIK VAN WARM WATER

Gelijkheid voor iedereen

GROHE TURBOSTAT

Onze thermostaatkranen staan voor bedieningsgemak, comfort en veiligheid. De gewenste watertemperatuur wordt binnen een fractie van een seconde bereikt en vervolgens tijdens je hele douche gehandhaafd.

Dankzij de uiterste precisie en reactiesnelheid bespaar je op water en energie. Er gaan geen liters water verloren bij het zoeken naar de gewenste watertemperatuur.

IN EEN FRACTIE DE JUISTE WATERTEMPERATUUR

Producten om water te besparen

Water stroomt als vanzelf bij ons uit de kraan. Maar sta jij er wel eens bij stil dat je met enkele simpele aanpassingen jaarlijks liters water kan besparen? En in de meeste gevallen merk je daar in het gebruik niets van! Ontdek onze waterbesparende producten en start zelf met water besparen!

Waterbesparende tips

Om watertekort tegen te gaan en het verbruik van energie te beperken is het goed om zuinig om te gaan met water. Hier zijn verschillende manieren voor. Naast het gebruik van waterbesparende producten kun je ook water besparen door je gewoontes aan te passen.

Dagelijks gebruiken we het meeste water voor baden, douchen en de wc doortrekken. De meest efficiënte manier van water besparen is natuurlijk minder water gebruiken. Als in een huishouden van vier mensen iedereen elke dag een minuut korter doucht, scheelt dat per jaar al 6.000 liter. Oftewel 6 kubieke meter. Reken maar uit wat je dan aan water bespaart als je 5 minuten korter doucht!

Nieuwsgierig geworden naar meer mogelijkheden om water en energie te besparen? Wij hebben enkele praktische tips voor je verzameld om te helpen bij het besparen van water in en rondom het huis.

Water besparen: 22 tips

ONTDEK MEER

5 redenen om water te besparen