Waterbesparend toilet van GROHE

WATERBESPAREND TOILET

Wist je dat het toilet een heel groot aandeel heeft in het dagelijkse waterverbruik? Ongeveer 30% van het totale waterverbruik wordt door het toilet veroorzaakt (Bron: Waternet). Toch zijn er diverse manieren om dit waterverbruik te verminderen. Op deze pagina lees je hoe je minder water gebruikt per spoeling van je toilet.

Minder water per spoeling

Waterbesparend toilet van GROHE

Een waterbesparend toilet heeft een spoelsysteem met een keuzeknop waarbij je kiest voor een grote of kleine spoeling. Bij GROHE noemen we dit Dual Flush. Per spoelbeurt gebruik je dan 3 of 6 liter water. Dit in plaats van tot wel 12 liter per spoelbeurt bij oudere toiletten. Het werkt simpel: op het bedieningspaneel van het toilet kies je voor de grote knop voor een grote spoeling en voor de kleine knop voor een kleine spoeling.

Bekijk de waterbesparende spoelsystemen van GROHE

Gebruik de spoelonderbreker

GROHE bedieningspaneel met spoelonderbreker

Een waterbesparend toilet beschikt ook over een spoelonderbreker. Met een wc-spoelonderbreker bepaal je zelf hoeveel water er per spoeling verbruikt wordt. Bij GROHE noemen we dit de Start-Stop bediening. Hoe het werkt: Druk op de grote knop voor een grote spoeling. Druk dan op de kleine knop om de grote spoeling voortijdig te onderbreken.

Met een spoelonderbreker verbruik je zo’n 8000 liter minder water per jaar bij het doorspoelen van de wc. Dit cijfer is gebaseerd op een huishouden van vier personen. Een spoelonderbreking zit inmiddels op de meeste toiletten en je bespaart er ongeveer 10 euro per jaar mee.

Bekijk GROHE bedieningspanelen met spoelonderbreker

Stap over op een douche-wc

Douche-wc van GROHE

Een douche-wc is een toilet dat reinigt met water waardoor het gebruik van toiletpapier overbodig wordt. Je bespaart dus niet zozeer op je eigen waterverbruik, maar toch is het goed voor het milieu. In toiletpapier en natte doekjes zitten schadelijke stoffen die in het afvalwater terecht komen. Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden. Met andere woorden: de zuiveringskosten van het afvalwater worden lager.

Bovendien wordt door minder papiergebruik aanzienlijk bespaard op bomen en komen productie-, verpakkings- en vervoerskosten van papier te vervallen. Kortom: goed voor het milieu!

Meer informatie over een GROHE douche-wc

Nova Cosmopolitan

Rapid SL inbouwelement