GROHE keukenkraan

Vind je ideale GROHE keukenkraan

GROHE keukenmengkranen combineren functionaliteit met innovatief en stijlvol design. Bij GROHE vinden we dat je geen genoegen hoeft te nemen met zomaar een keukenkraan – een kraan draagt net zo goed bij aan de uitstraling van je keuken. Met honderden hoogstaande keukenmengkranen van topkwaliteit in ons assortiment - van eenvoudige eengreeps keukenmengkranen tot ultramoderne elektronische kranen met sensor – is het gemakkelijk de perfecte kraan voor je keuken te vinden.

Keukenkraan van GROHE in brons

Een keukenkraan in elke stijl en kleur

Er zijn veel verschillende collecties keukenkranen verkrijgbaar bij GROHE. Met hoge, middelhoge en lage uitlopen, C-uitlopen, U-uitlopen, L-uitlopen en zelfs uittrekbare uitlopen, zodat je elk hoekje van de gootsteen gemakkelijk kunt bereiken. GROHE heeft ook kranen met een of twee hendels en verschillende draaihoeken. Voor extra nauwkeurige bediening is er SmartControl: in plaats van met een hendel, kun je de kraan met één druk op de knop aan- of uitzetten. En niet te vergeten de verschillende uitlopen en sproeikoppen, waaronder de draaibare uitloop, uittrekbare uitloop, en sproeikoppen met dubbele of drievoudige straal.

Met de keuze uit 10 verschillende kleurafwerkingen, geschikt voor elk budget, is het heel makkelijk om een keukenkraan te vinden die past bij de kleur en de stijl van je keuken. Chroom is een populaire afwerking, maar voor een andere uitstraling kun je kiezen uit SuperSteel (mat chroom), Cool Sunrise (goud), Hard Grapihte (donkergrijs), Nikkel (lichtgrijs) en Warm Sunset (brons). De laatste vier opties zijn ook verkrijgbaar in ‘geborstelde’ versies voor een mattere afwerking.

Veel van de keukenkranen in ons assortiment hebben de GROHE StarLight afwerking, die zorgt voor een duurzaam oppervlak, variërend van stijlvol mat tot helder glanzend. Andere producten hebben de innovatieve Physical Vapour Deposition (PVD) afwerking, voor een oppervlak van hoge kwaliteit. Het PVD-proces zorgt ervoor dat de buitenkant drie keer zo hard is, met een glinsterend gouden of verfijnde roestvrijstalen afwerking. Het oppervlak is bovendien tien keer krasbestendiger, dus het kan een leven lang mee. Met de innovatieve technologie van GROHE ben je verzekerd van producten van uitzonderlijke kwaliteit.

Keukenkraan van GROHE met EasyTouch

Keukenkranen met verbeterde functionaliteit

Modellen die zijn uitgerust met GROHE SilkMove technologie hebben hendels die soepel bewegen, zodat je het volume en de temperatuur van het water moeiteloos kunt regelen. De keuze is aan jou: kies voor meer vertrouwde, hedendaagse designs met bijvoorbeeld deze Eurosmart eengreeps keukenmengkraan, of ga voor een hogere U-uitloop zoals deze Ambi Cosmopolitan tweegreeps keukenmengkraan.

Als je geen vette vingerafdrukken op je keukenkraan wilt, is een EasyTouch kraan de perfecte oplossing. Je kunt hem aanzetten met een enkele aanraking van je arm of pols, overal op de uitloop. Om de kraan weer uit te zetten doe je hetzelfde. Dit is ook handig als je je handen vol hebt met vuile vaat of als je bijvoorbeeld fruit of groente wilt wassen. Met GROHE's innovatieve EasyTouch technologie houd je je handen vrij voor allerlei keukenklusjes.

Keukenkraan van GROHE met uittrekbare sproeikop

Keukenkraan met een uittrekbare sproeikop voor flexibiliteit

Bij keukenmengkranen met de GROHE EasyDock functie gaat de uittrekbare sproeikop elke keer gemakkelijk terug en koppelt soepel weer aan. Met GROHE EasyDock M zorgen krachtige geïntegreerde magneten ervoor dat de uittrekbare sproeikop na gebruik gemakkelijk teruggaat in de basispositie. Deze functie is speciaal ontworpen voor een drukke keuken, waar een vaste sproeikop simpelweg niet voldoende is. Uittrekbare sproeikoppen vergemakkelijken sommige keukentaken, zoals schoonmaken en het afspoelen van vuile pannen en borden. Ze zijn extra handig als je een dubbele gootsteen hebt, omdat je de sproeikop gemakkelijk naar elke kant kunt trekken.

In een extra drukke keuken, is een krachtige kraan zoals de Concetto eengreeps keukenmengkraan noodzakelijk. Met de uittrekbare professionele sproeikop bereik je snel en gemakkelijk de hele gootsteen.

Onze C-vormige, U-vormige en L-vormige uitlopen, zoals de Minta eengreeps keukenmengkraan, zijn voorzien van een uittrekbare sproeikop waarmee je met één druk op de knop kunt schakelen tussen een normale straal en een krachtige jetstraal. Het schoonmaken van de uittrekbare mousseur van je keukenkraan is ook eenvoudig: je hoeft er alleen maar over te vegen en eventuele kalkaanslag op de SpeedClean siliconen sproeigaatjes is verdwenen.

GROHE maakt het je gemakkelijk in de keuken

GROHE's keukenmengkranen zijn ontworpen om je keukenklussen moeiteloos te laten verlopen. Afhankelijk van het model dat je kiest, kun je ook profiteren van extra functionaliteiten zoals GROHE Zero, dat ervoor zorgt dat je drinkwater lood- en nikkelvrij is dankzij de gescheiden interne waterwegen.

Nadat je een GROHE keukenmengkraan hebt aangeschaft, hoef je je geen zorgen te maken over de installatie. GROHE QuickFix Plus zorgt ervoor dat je je nieuwe kraan heel snel kunt gebruiken. Doordat je geen speciaal gereedschap nodig hebt en de kraan is voorgemonteerd, is de installatie tot 65% sneller dan bij het installeren van vergelijkbare producten.

Keukenkranen met extra functies

GROHE heeft nog veel meer innovatieve functies in het assortiment keukenkranen. Bepaal welke belangrijk voor je zijn om het je in je keuken zo makkelijk mogelijk te maken:

Keukenkraan van GROHE met SmartControl bediening
 • GROHE SmartControl brengt nauwkeurige bediening binnen handbereik. In plaats van een hendel te gebruiken, bedien je de kraan door op een knop te drukken - ideaal voor die momenten waarop je je handen vol hebt, omdat je ook je pols of elleboog kunt gebruiken. Om de waterstroom te regelen, kun je vervolgens aan de knop draaien en schakel je moeiteloos over van een ecostraal naar een krachtige straal. Om de watertemperatuur aan te passen, draai je de knop voorzichtig naar links of rechts. De uittrekbare sproeikop zorgt voor veel flexibiliteit. De kraan is verkrijgbaar in 3 designs en in 11 prachtige kleuren. Zo wordt het ontwerpen van jouw ideale keuken wel heel eenvoudig.
 • Met GROHE FootControl kun je de kraan heel gemakkelijk aan- en uitzetten door zacht met je voet tegen de onderkant van het keukenkastje te tikken.
 • GROHE OpenWaterHeater zorgt voor een perfecte doorstroming in combinatie met boilers. In keukens die ver van de centrale warmwatervoorziening verwijderd zijn, zijn kleine close-in boilers direct onder de gootsteen gebruikelijk, maar dit betekent wel dat een speciale keukenmengkraan nodig is zodat je direct warm water krijgt.
 • GROHE StopValve is een kleine inbouwstopkraan voor de onderkant van je keukenmengkraan waarmee je de watertoevoer naar je vaatwasser of wasmachine gemakkelijk af kunt sluiten. Eén keertje draaien en het water is veilig afgesloten.
 • Innovatief GROHE Triple Spray systeem voor meerdere straalsoorten:
  - Laminaire straal: Gelijkmatige waterstraal zonder spatten.
  - Douchestraal: Krachtige straal om fruit en groenten af te spoelen.
  - Jetstraal: Zeer compacte straal met tot 70% minder waterverbruik dan de douchestraal, effectief om vuil mee weg te spoelen.
  - Pauzeknop: Hiermee kun je de waterstroom tussentijds stopzetten terwijl je de keukenkraan bedient. Houd de knop ingedrukt om te pauzeren en laat vervolgens los om het water weer te laten stromen.