Onderhoudstips

GROHE onderhoudsinstructies

Behandeling van de kraan

Gebruik voor het reinigen van je GROHE kraan géén schuursponsjes of schuurmiddel. Ook het gebruik van oplosmiddellen, reinigingsmiddelen met zuur, antikalk, schoonmaakazijn of andere reinigingsmiddelen met azijn raden wij af.

Reinig uw kraan met een klein beetje zeep en een vochtige doek. Kalkvlekken kunt u voorkomen door uw kraan na gebruik af te drogen. Wanneer er toch kalkvlekken ontstaan, verwijder deze dan met GrohClean, ons milieuvriendelijke reinigingsmiddel. GrohClean is te verkrijgen bij GROHE verkooppunten.

Download GROHE Care Instructions >

Vervangen van keerkleppen bij thermostaatkranen

Defecte of vervuilde keerkleppen in thermostaatkranen kunnen een oorzaak zijn voor het niet optimaal functioneren van een thermostaatkraan. Daarom is het van belang om deze keerkleppen – indien nodig - te vervangen. Dit kun je zelf doen of laten doen door een GROHE servicemonteur of een erkend installatiebedrijf.

Eigenaren van drinkwaterinstallaties in bijv. ziekenhuizen, zorginstellingen en hotels zijn wettelijk (NEN 1006) verantwoordelijk voor het onderhoud van hun drinkwaterinstallatie. Dit houdt o.a. in dat zij de keerkleppen in thermostaatkranen iedere 10 jaar moeten vervangen. Keerkleppen zijn verkrijgbaar per stuk bij GROHE verkooppunten (art.nr. 08565000) of in plastic zak met 300 stuks (art.nr. 08565040).

ONTDEK MEER

How To - Je douche schoonmaken met GROHE SpeedClean