Waterbesparende kraan van GROHE

WATERBESPARENDE WASTAFELKRAAN

Water en met name drinkwater is erg kostbaar. Hoewel we in Nederland omringd zijn door water en het vanzelfsprekend is dat hier altijd water uit de kraan komt, hebben wij ook hier de laatste jaren regelmatig te maken met watertekorten. Zeker wanneer er meer droogte is in warmere periodes. Des te belangrijker is het dat we duurzaam omgaan met kostbaar drinkwater. We gebruiken in ons huishouden veel schoon drinkwater, ook bij de wastafel. Gemiddeld verbruikt een wastafelkraan 12 tot 16 liter water per minuut. GROHE biedt een reeks aan waterbesparende producten, waaronder een waterbesparende kraan, die maar 5,7 liter water per minuut verbruikt. Hierdoor bespaar je meer dan 50% aan water! Op deze pagina lees je hoe die waterbesparing precies werkt en vind je ons aanbod aan waterbesparende kranen voor de wastafel.

Water en energie besparen met een waterbesparende kraan

Waterbesparende kraan van GROHE

De waterbesparende kranen van GROHE beschikken over de GROHE EcoJoy technologie. Dit is een ingebouwde techniek die automatisch het waterverbruik met meer dan 50% vermindert, met behoud van een perfecte straal. Dit komt omdat water gemengd wordt met lucht, waardoor je dezelfde kwaliteit en comfort behoudt van de waterstraal, maar toch minder water verbruikt.

GROHE EcoJoy wastafelkranen verbruiken dankzij de doorstroombegrenzer maximaal 5,7 liter water per minuut. Zo is onze GROHE EcoJoy technologie al sinds lange tijd een vanzelfsprekend onderdeel in veel van onze kranen en douches.

GROHE EcoJoy wastafelkranen minimaliseren het waterverbruik zonder in te leveren op comfort!

Nog meer energie besparen met je wastafelkraan

Veel mensen willen dat de hendel van de kraan in de middenpositie staat, aangezien dit er het mooiste uit ziet. Dit heeft als effect dat als je de kraan opent in de middenpositie, er lauwwarmwater uit stroomt. Ook als je geen warm water nodig hebt. De GROHE wastafelkranen met Energy Saving functie zorgen ervoor dat de kraan met de hendel in de middenpositie koud water levert. Hierdoor wordt verspilling van warm water tegengegaan. Het gemengde water wordt pas geleverd wanneer je de hendel naar links draait. Als je de hendel volledig 90 graden naar links draait, wordt de maximale temperatuur bereikt.

Meer informatie over de koudwaterstart

Een GROHE EcoJoy kraan verbruikt maximaal 5,7 liter water per minuut in tegenstelling tot een niet-waterbesparende kraan die 12 tot 16 liter water per minuut gebruikt. Je bespaart dus wel 50% water!

Een greep uit ons assortiment waterbesparende kranen

We hebben acht series voor je geselecteerd die één of meerdere waterbesparende kranen in de collectie hebben. Dat wil zeggen dat niet alle kranen uit onderstaande series waterbesparend zijn. Controleer dus altijd goed of het gewenste artikel een GROHE Ecojoy doorstroombegrenzer heeft.

Een sensorkraan voor je wastafel

Een sensorkraan voor je wastafel

Je kunt ook kiezen voor een sensorkraan. Een sensorkraan bedien je touch free; oftewel je hoeft de kraan niet aan te raken. De kraan wordt geactiveerd wanneer je je handen voor de sensor houdt. Zodra je je handen weer weghaalt voor de sensor, stopt de kraan automatisch. Hierdoor wordt er minder water verbruikt. Let op: een sensor kraan heeft geen gereduceerd waterverbruik. Dus je bespaart alleen water omdat de kraan niet onnodig aanstaat.

Je kan bij sensorkranen ook kiezen voor een vooraf ingestelde temperatuur.

Wat ook prettig is: de kraan is hygiënischer dan gewone kranen, omdat deze niet wordt aangeraakt.

Meer informatie over sensor kranen