Hoofd- en zijdouches

Regendouches met trendy designs

Rond of vierkant? Groot of klein? Aan de muur of aan het plafond? GROHE douchekoppen zijn er in alle soorten en maten om zo aan alle stijl- en budgeteisen te voldoen. Alle hoofddouches zijn voorzien van GROHE DreamSpray® technologie voor een gelijkmatige waterverdeling over alle sproeigaatjes. Dankzij de SpeedClean sproeigaatjes is kalkaanslaag met één handveeg te verwijderen.

Naar douches
Euphoria Cosmopolitan hoofddouche

Design & installatie van een vaste douchekop

GROHE hoofddouches kunnen worden gebruikt met een wandgemonteerde douche-arm of een douche-arm aan het plafond. Onze series bevatten ook hoofddouches die zijn ontworpen om direct te worden bevestigd aan de muur of plafond.

Voor maximaal comfort moet de douchekop op minstens 20 cm boven het hoofd van de langste persoon in het huishouden geplaatst worden.

Om de straal en de temperatuur van het douchewater te controleren heb je nodig:

  • een inbouw thermostatische douchekraan
  • of een inbouw douchemengkraan

Douchemengkranen en thermostaatkranen kun je vinden in onze badkamerseries.

Allure Brilliant Thermostatische mengkraan | Antonietty Architects AG, Switzerland

Wand- en plafongemonteerde hoofddouches

Met een keuze uit twee lengtes douchearmen kun je bepalen hoe ver de hoofddouche van de wand wordt geplaatst.
Onze douchearmen, variërend van 150 mm tot 380 mm, zijn geschikt voor gebruik bij de meeste GROHE hoofddouches.

Hoofddouches zijn perfect voor een kleine doucheruimte, dankzij hun compacte formaat. De douchekop is kantelbaar om zo de meest comfortabele positie te creëren.

Voor een maximale ontwerpvrijheid, kies je voor een aan het plafond gemonteerde douchekop. In tegenstelling tot een hoofddouche die aan de muur is bevestigd zijn er geen beperkingen wat betreft de locatie van uw douche (op de watertoevoer na).

Als je de ruimte hebt, denk dan bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van je hoofddouche in het hart van een grote inloopdouche.

Plafonddouches

Doordat deze hoofddouche zonder douchearm rechtstreeks op het plafond zit, wordt deze onderdeel van de architectuur van de badkamer.