GROHE Sensia arena: Veelgestelde vragen

Hygiënisch

Van welk materiaal zijn de zitting en het deksel van de Sensia Arena® douche-wc gemaakt?

De zitting en het deksel zijn gemaakt van Duroplast.

Hoe blijft de pot van de Sensia Arena® douche-wc schoon?

GROHE PureGuard is een innovatieve afwerking die jouw GROHE keramiek hygiënisch en mooi houdt. De oppervlaktecoating maakt gebruik van antibacteriële ionen die bacteriegroei tegen gaan. Ook creëert het een “lotuseffect” waardoor water minder snel aan het oppervlak hecht. De supergladde GROHE PureGuard laag voorkomt dat vuil en kalk zich ophopen, zodat je minder tijd kwijt bent aan het reinigen.

Wat betekent de SIAA-certificering van de Sensia Arena® douche-wc?

De SIAA-certificering is een "meting van de antibacteriële werking". Alleen producten waarbij de antibacteriële werking hoger is dan 99,9% komen in aanmerking voor het SIAA-logo.

Waarom heeft de Sensia Arena® douche-wc twee douchearmen?

Eén douchearm is voor de standaard straal, de andere is voor de Ladyshower. Andere producten gebruiken één douchearm voor beide stralen. Wij geloven dat vrouwen een aparte Ladyspray veel hygiënischer vinden.

Hoe werkt de automatische reiniging van de douchearmen van de Sensia Arena® douche-wc?

De douchearmen reinigen zichzelf door middel van water. Als je een van de straalfuncties kiest, start de automatische reiniging meteen – er komt water uit de douchearm en hierdoor worden de douchekoppen gereinigd. Nadat je klaar bent met het gebruiken van de douchearm, start het automatische reinigingsprogramma. De douchearm is gemaakt van antibacterieel materiaal.

Van welk materiaal zijn de douchearmen van de Sensia Arena® douche-wc gemaakt?

De douchearmen zijn gemaakt van antibacterieel plastic.

Kun je de douchearmen van de Sensia Arena® douche-wc vervangen?

Ja, de douchearmen zijn vervangbaar en verkrijgbaar als reserveonderdeel: 14928000 voor de standaard straal; 14929000 voor de Ladyshower.

Hoe vaak moeten de douche-armen worden schoongemaakt?

De douche-armen kunnen gewoon worden schoongemaakt met het regulier schoonmaken van het toilet.

Gebruik

Hoe werkt het automatisch openen van de zitting en het deksel van de Sensia Arena® ?

Zodra de sensor je aanwezigheid detecteert, zal het deksel of het deksel en de zitting automatisch openen. Je kunt dit met de afstandsbediening instellen door één van de volgende functies te kiezen: automatisch openen en sluiten deksel & zitting; of automatisch openen en sluiten deksel; of je kunt het automatisch openen uitschakelen. Je kunt de zitting en het deksel ook openen via de afstandsbediening.

Welke functies van de Sensia Arena® douche-wc kunnen worden geactiveerd via het bedieningspaneel van de zitting?

De standaard straal en de Ladyshower kunnen worden geactiveerd via het bedieningspaneel van de zitting. Je kunt ook de waterdruk van beide functies aanpassen.

Hoe activeer je de luchtdroger van de Sensia Arena® douche-wc?

Je kunt de luchtdroger activeren via de afstandsbediening of de app. Je kunt kiezen uit drie verschillende temperaturen.

Kun je de douchearmen van de Sensia Arena® shower toilet tegelijkertijd gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk.

Hoe lang gaat het koolstoffilter van de geurafzuiging van de Sensia Arena® douche-wc mee? Wie mag deze filter vervangen?

Het luchtfilter dient de 1e keer na 1 maand gecontroleerd te worden. Mocht er weinig vervuiling in het luchtfilter zitten dan kan het 1x per 2 maanden gecontroleerd worden. Het luchtfilter is ter bescherming van de föhn en zit achter de beschermkap, links naast de douchekopjes.

De deksel/zitting gaat niet helemaal open

De motor van de deksel/zitting is ontregeld, er dient een kalibratie van de zitting gedaan te worden. Voor de kalibratie zie onderstaande instructie.

Wanneer de deksel/zitting sluit ontstaat er na het sluiten een krakend motorgeluid

De motor van de deksel/zitting is ontregeld, er dient een kalibratie van de zitting gedaan te worden. Voor de kalibratie zie bijgaande/onderstaande instructie

Smartphone/afstandsbediening

Als je binnen je gezin meerdere smartphones koppelt met de Sensia Arena® , hoe weet je dan zeker dat de Sensia Arena® de juiste persoonlijke instellingen op het juiste moment gebruikt?

De Sensia Arena® douche-wc detecteert jouw smartphone en downloadt de persoonlijke instellingen zodra het deksel open is. Als je in de badkamer bent en je smartphone is verbonden met de Sensia Arena○;R dan kunnen de andere smartphones in het huis geen verbinding maken.

Hoeveel verschillende smartphones kunnen gekoppeld worden met de Sensia Arena® douche-wc?

Er kunnen maximaal zeven smartphones worden gekoppeld met de Sensia Arena® douche-wc. Als je een achtste smartphone wilt toevoegen, dan zal de Sensia Arena® de eerste verwijderen. Je kunt maar één smartphone tegelijk verbinden.

Wat voor draadloze technologie gebruikt de Sensia Arena® douche-wc?

Bluetooth.

Wat gebeurt er als de afstandsbediening in het water valt?

In het ergste geval zal hij niet meer werken. De afstandsbediening is niet waterdicht.

Hoe kan ik de Sensia Arena App gebruiken met mijn smartphone / tablet

Om uw smartphone / tablet te gebruiken dient u deze te koppelen met de Sensia Arena. Voor het koppelen van uw smartphone / tablet zie onderstaande instructie.

Op dit moment is de Sensia Arena App alleen beschikbaar voor iOS apparaten.

Montage & Rapid SL

Waarom is het nummer van de Rapid SL 39112001 niet hetzelfde als die van 39112000? Deze zijn allebei gemaakt voor de Sensia Arena® douche-wc.

De water- en elektriciteitsaansluitingen zijn verschillend op de 39112001 en de 39112000. De 39112001 is zowel geschikt voor de Sensia Arena® en de IGS®, terwijl de 39112000 alleen geschikt is voor de Sensia IGS®.

Hoe werkt de automatische spoeling van de Sensia Arena®?

De automatische spoeling van de Sensia Arena® werkt alleen als je de automatische spoeling upgrade kit 46944000 gebruikt; deze is optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Zodra je in de buurt komt van de sensor start het programma van de automatische spoeling. Je kunt ook instellen dat het toilet automatisch spoelt zodra je opstaat. Je kunt het spoelen ook bedienen via de app of de afstandsbediening.

Welke modellen zijn compatibel met de automatische spoeling upgrade kit 46944000?

Je kunt de automatische spoeling upgrade kit op alle GROHE Rapid SL GD2 waterreservoirs installeren.

Wat is de minimumhoogte waarop de Sensia Arena® douche-wc kan worden geplaatst? Wat is de gemiddelde hoogte?

De hoogte is afhankelijk van het soort montageframe dat je kiest – deze hebben een standaardhoogte. De hoogte van de zitting is 45mm op basis van het gemiddelde frame.

Zit de keramische pot van boven of onderen vast in het toilet van de Sensia Arena® douche-wc?

Van boven.

Worden een afvoerpijp en alle andere onderdelen om de Sensia Arena® douche-wc aan te sluiten op het water en elektriciteit meegeleverd?

Ja, de Sensia Arena® douche-wc is uitgerust met een elektriciteitskabel en een contactdoos, T-stuk en haakse afsluiter. De toevoerleiding en afvoerpijp worden niet meegeleverd omdat deze meegeleverd worden met het SL frame.

Hoe dient een Sensia Arena in een nieuwe badkamer of toilet te worden geïnstalleerd?

Er is een installatievideo beschikbaar met gedetailleerde uitleg hoe de Sensia Arena in een nieuwe badkamer of toilet dient te worden geïnstalleerd.

Kan ik mijn wandclosethangende wc vervangen door een Sensia Arena douche-wc zonder complete verbouwing?

Ja, je kunt zonder complete verbouwing je wandhangende wc in minder dag een dag (laten) vervangen door een Sensia Arena. Het enige dat nodig is voor de montage van de douche-wc is een elektra aansluiting. Je kunt elektra vaak dootrekken tot achter de voorzetwand via de kruipruimte, via een naast- of achtergelegen (meter) kast of via een holle- of systeemwand. Lukt dit niet, dan kun je elektra ook als wandopbouw doortrekken en via een plint of kabelgoot afweken. Een aparte wateraansluiting is niet nodig. Met eenvoudige aanpassingen kan gebruik worden gemaakt van de wateraansluiting in het bestaande inbouwreservoir.

Waarom is het verstandiger om het GROHE Rapid SL frame (39112001) te gebruiken i.p.v. een ander frame bij de GROHE Sensia Arena?

Het Rapid SL inbouwelement heeft de juiste maatvoering en biedt je daarmee een naadloze aansluiting op de Sensia Arena. Daarnaast is de optie van automatische doorspoeling alleen mogelijk in combinatie met het GROHE Rapid SL frame. Ook is een snelle renovatie mogelijk met het gebruik van het Rapid SL frame, de Sensia Arena kan hierdoor makkelijk geplaatst worden op de glas module.