Hoe je eenvoudig een eenhendel wastafelkraan installeert

Volg de stapsgewijze installatie-instructie om jouw nieuwe GROHE product eenvoudig te installeren.

VOORBEREIDING

Spoel voor installatie de waterleidingen goed door om vervuiling zoals bijv. zand te verwijderen. Zo voorkom je beschadiging van de kraan.

Voordat je je oude kraan demonteert stel de warm- en koudwatertoevoer vast en sluit dan de watertoevoer af.

DE KRAAN INSTALLEREN

1 - Pak de kraan en waterdichte dichting. Plaats de waterdichte dichting op de kraan en steek de slangen in het gat van de wastafel.

2 - Plaats de kraan zo dat de waterdichte dichting in contact is met de wastafel. Houd de kraan in deze positie. Gebruik de slangen om de kraan stevig vast te houden totdat deze is bevestigd.

3 - Neem het montageplaatje en zijn moer. Draai nu de moer vast op het schroefdraad, plaats het montageplaatje tegen de kraan en draai de moer handvast.

AFVOERPLUG INSTALLEREN

1 - Pak de afvoerplug. Plaats een afdichtingspasta of siliconenkit rondom the afvoerplug, voor waterdichtheid, en steek de afvoerplug in het gat van de wastafel.

2 - Schroef de trekwaste afvoer op de schroefdraad van de afvoerplug, terwijl je ervoor zorgt dat de as van de trekwaste naar de achterkant wijst.

3 - Steek de trekwaste door de achterkant van de kraan

4 - Connect the pop up rod and horizontal rod using the plastic connector.

5 - Gebruik de trekstang om te checken of de plug volledig sluit. Zo niet, verwijder hem dan en Schroef de afsluitmoer los, gebruik een bahco-sleutel om moer aan te passen en draai de afsluitmoer vast met een 10 mm steeksleutel.

6 - Gebruik een metaalzaag om het overbodige deel van de verlengas, die zou kunnen vastraken in de trekwaste, voorzichtig af te zagen.

7 - Zorg ervoor dat de afdichtingen aanwezig zijn in de slangen. Zo niet, plaats een fiber of rubberen afdichting. Schroef de linker slang op de warmwater leiding en de rechter slang op de koudwaterleiding. Draai vast met een 19 mm steeksleutel. Zorg ervoor dat de slangen niet zijn gedraaid of geknikt.
Open de watertoevoer naar de wastafelkraan. Zorg ervoor dat alles waterdicht is.

Gefeliciteerd, je bent klaar met het installeren van je nieuwe GROHE kraan. Bekijk onze andere installatievideo's en ontdek alle GROHE producten op grohe.nl.