Gezamenlijke inspanningen voor plasticvrije wateren

“Elk jaar komt er 8 miljoen ton plastic in de wereldzeeën terecht.” “Alleen al de plasticvervuiling op zee is sinds 1980 vertienvoudigd.” Deze feiten maken het onmiskenbaar duidelijk: onze oceanen verdrinken in plastic afval.

Omdat water de kern van ons bedrijf is, is het voor GROHE vanzelfsprekend om voor elke druppel van deze kostbare hulpbron te zorgen en ons in te zetten om wereldwijd schoon water te leveren.

Om deze reden zijn we, naast het combineren van waterplezier met waterbesparende technologieën, ook een driestappeninitiatief gestart tegen het wereldwijde plasticafvalprobleem, als onderdeel van onze langetermijnengagement op het gebied van duurzaamheid.

Plasticvrije verpakking

In 2018 lanceerden we het Less Plastic Initiative met als doel om eind 2021 plastic verpakkingen voor onze producten te vervangen door duurzamere alternatieven. Dit heeft tot nu toe geleid tot een besparing van ongeveer 32 miljoen stuks productverpakkingen van plastic.

Duurzaam waterverbruik met één druk op de knop

Het GROHE Blue-watersysteem levert gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water rechtstreeks uit de keukenkraan - met een perfecte smaak. Dankzij deze intelligente functionaliteit verandert het de manier waarop water wordt verbruikt fundamenteel, waardoor plastic flessen voor eenmalig gebruik overbodig worden.

Everwave – rivieren en oceanen beschermen

Sinds 2019 ondersteunen we everwave. Het interdisciplinaire team van wetenschappers, ingenieurs en mariene biologen ontwikkelt actieve en passieve reinigingstechnologieën voor rivieren, om afval te verzamelen voordat het de oceanen vervuilt.

Onze samenwerking gaat verder dan financiële steun: we willen allebei ook het publiek bewust maken van het plasticprobleem en het bewustzijn en de wens voor een duurzamere levensstijl creëren.

Voor plasticvrij water: koop een GROHE Blue en samen met everwave zamelen we 1 kg rivierafval in

GROHE Blue helpt je je plastic voetafdruk te verkleinen en maakt je dagelijks leven duurzamer. Maar dat is nog niet alles: als je tussen 1 augustus en 31 december een GROHE Blue koopt, halen we namens jou 1 kg afval uit wateren in Europa op, samen met onze partner everwave en hun hongerige vuilnisopruimboot CollectiX.

Word vandaag en in de toekomst onderdeel van de groeiende golf voor schoon water!