Voordelen GROHE Red kokend waterkraan

Voordelen GROHE Red kokend waterkraan

GROHE Red is tot in het kleinste detail ontworpen met het oog op gemak, duurzaamheid en veiligheid en biedt een breed scala aan intelligente en praktische functies. Lees alles over de kraan die veiligheid op de eerste plaats zet, de boiler die kostbare energie bespaart, het mengventiel waarmee je naast kokend heet water ook direct warm water hebt en over de handige panvulfunctie voor extra gemak.

Technologie die veiligheid op de eerste plaats zet

Veiligheid GROHE Red kokend waterkraan

Veiligheid staat voorop, daarom heeft de GROHE Red een kinderbeveiliging. Helaas zijn waterkokers nog steeds de oorzaak van vele ongelukken in de keuken. Tragisch genoeg zijn de slachtoffers van deze ongevallen meestal kleine kinderen jonger dan 5 jaar. Het gebeurt keer op keer: een kind grijpt een kabel of trekt de waterkoker over zich heen. In het Verenigd Koninkrijk lopen meer dan 360 jonge kinderen jaarlijks ernstige brandenwonden op. Dat is één kind per dag – en elk kind is er één te veel.

Als je voor de GROHE Red kiest, dan kies je voor veiligheid. GROHE Red heeft de Duitse TÜV test met goed gevolg ondergaan. TÜV is het onafhankelijke orgaan dat test of aan de geldende veiligheidseisen en kwaliteitsnormen is voldaan.

GROHE Red heeft een betrouwbare kinderbeveiliging en een veiligheidsfunctie die het risico op brandwonden elimineert. Ook is er geen gevaar van een spetterende kraan: de GROHE Red heeft een gepatenteerde mousseur, die ervoor zorgt dat het kokend hete water rustig stroomt zonder te spetteren. En als je je hand van de knop haalt, dan stopt het stromen van het water onmiddellijk.

Kinderbeveiliging GROHE Red kokend waterkraan

Werking van de greep met ChildLock kinderbeveiliging

Druk 1 seconde op de bovenste knop

Druk 1 seconde lang op de bovenste knop om de kokend water functie te ontgrendelen.

Wacht tot de LED rood knippert

Tijdens het ontgrendelen knippert de LED rood en licht continu op zodra de kinderbeveiliging wordt gedeactiveerd.

Druk de onderste knop in voor kokend water

Om de stroom van kokend water te starten, houd je de onderste knop ingedrukt. Verwijder je vinger om de waterstroom te stoppen.

Wij zetten al onze energie in om energie te besparen

Kun je echt energie besparen als je constant water aan de kook hebt? Het antwoord is ja! De GROHE Red titanium boiler is de reden: de uitstekende isolatie betekent dat er minimale energie nodig is om de temperatuur op 100 °C te houden. Vergeleken met het bedrag dat een waterkoker of een kookplaat kost, bespaart GROHE Red kostbare energie. Bedenk maar eens hoe vaak je de waterkoker opnieuw aanzet. Telkens als je op de knop drukt, gaat ook je elektriciteitsrekening omhoog. Dat gebeurt niet met GROHE Red.

Met zijn slanke en gestroomlijnde uiterlijk is de GROHE Red boiler eigenlijk te mooi om in een keukenkastje te plaatsen. Maar ondanks het minimalistische ontwerp heeft de boiler veel functionaliteiten. De duurzame binnenketel van titanium maakt hem extreem bestand tegen corrosie en kalkopbouw, waardoor de perfecte prestaties gedurende een lange levensduur behouden blijven. En in tegenstelling tot de meeste ketels die gewoonlijk gemaakt zijn van roestvrij staal of koper zijn GROHE Red boilers gegarandeerd vrij van elke metaalsmaak. De GROHE Red boiler kan op elk moment 5,5 liter kokend water leveren.

Op vakantie? Zet de boiler in de vakantiemodus – zodat het water maar tot 60 ºC wordt verwarmd, waardoor verdere energiebesparingen worden gerealiseerd.

De GROHE RED kokend waterkraan past in elke situatie

De GROHE Red kokend waterkraan biedt verschillende installatiemogelijkheden voor iedere thuissituatie. Dankzij het mengventiel, dat standaard is inbegrepen, biedt de GROHE Red kraan veel meer voordelen dan alleen direct kokend heet water leveren. Zo zorgt het mengventiel ook voor direct warm water. Hierdoor is de GROHE Red kraan een duurzame oplossing en een goede vervanger voor een close-in boiler, maar is ook perfect toe te passen in gasloze woningen of duurzame huizen met zonnepanelen. Met name voor die situaties waar een warm watervoorziening in de keuken ontbreekt.

Als je keuken alleen koudwatertoevoer heeft, kan je de GROHE Red boiler ook gebruiken om warm water te geven. Het meegeleverde mengventiel wordt dan op de koud watertoevoer geplaatst en mengt het kokend heet water met koud water om warm water te geven aan je kraan. Hierdoor heb je geen aparte close-in boiler nodig voor warm water wat ook weer fijn is voor je portemonnee!

Als je keuken zowel een koud- als warmwatertoevoer heeft dan plaats je het meegeleverde mengventiel op de warmwatertoevoer. De opstart voor warm water vindt in eerste instantie plaats via de GROHE Red boiler waarna de combi-ketel* de warm waterlevering overneemt. Hierdoor heb je binnen no-time warm water en hoeft je kraan niet eerst nodeloos door te lopen (waterverspilling) voordat je eindelijk warm water hebt. Comfortabel snel warm water en ook nog eens zoveel als je nodig hebt. Hoe mooi is dat?

* of stadsverwarming, geiser, warmtepomp, boiler e.d.

* Het mengventiel is niet inbegrepen bij de Grohe Red Compact.

Koudwatertoevoer

Kokend heet water wordt gemengd met koud water van de hoofdwatertoevoer om direct warm water te leveren voor de keukenkraan.

Koud- en warmwatertoevoer

Direct warm water via de GROHE Red boiler met het meegeleverde mengventiel totdat de CV/stadsverwarming het overneemt.

GROHE Red panvul functie:
voor als er veel kokend water nodig is

In tegenstelling tot GROHE Red, kan de gemiddelde waterkoker maximaal 1,7 liter per keer koken. GROHE Red heeft een nuttige panvul functie waarmee je in een keer tot 3 liter kokend water kan tappen. Ideaal voor een spaghetti maaltijd of iets anders waar je in 1 keer veel kokend heet water voor nodig hebt. En zodra de panvul functie werkt, kun je je duim van de knop halen. Hierdoor heb je beide handen vrij om de pan vast te houden.

Ontgrendel de pan-vul functie door twee keer op de bovenste knop te drukken

Ontgrendel de pan-vul functie door twee keer op de bovenste knop te drukken, tot de LED van rood naar geel verandert

Druk op de onderste knop om de panvul functie te starten

Druk dan op de onderste knop om de panvul functie te starten

60 seconden lang wordt de pan gevuld met 3 liter kokend heet water

Gedurende 60 seconden wordt de pan gevuld met 3 liter kokend heet water waarna de waterstroom automatisch stopt

Optioneel filter voor smaakverfijning

Optioneel filter voor smaakverfijning

GROHE Red kan optioneel worden uitgerust met een hoogwaardig filter. Het filter maakt gebruik van een vijfstapsfiltreringsproces om zelfs het geringste spoor van onzuiverheden van het water te verwijderen – terwijl alle belangrijke mineralen die je gezondheid ten goede komen, worden behouden. Naast een ongeëvenaarde smaakervaring garandeert het filter een andere belangrijke functie: door het kalk eruit te filteren, zorgt het ervoor dat de boiler perfect kan functioneren.

Lees meer over het hoogwaardige filter
GROHE Red kokend waterkraan kopen

Ik wil hem!

Ben je overtuigd van de vele voordelen van de GROHE Red kokend waterkraan? Of wil je nog meer lezen over de toepassingen en ben je benieuwd welke GROHE Red geschikt is voor jou? Bezoek dan onze GROHE Red startpagina en bekijk alle producten, vind nog meer productinformatie en ontdek alle verkooppunten!

Meer over GROHE Red

Brochures

GROHE Red brochure

GROHE Red

Download de GROHE Red brochure.

GROHE RED FAQ

GROHE Red FAQ

De antwoorden op al jouw vragen

ONTDEK MEER

Ontdek meer over GROHE Red