Vind verkooppunt
Showrooms
  • Showroom
  • Proeflocaties
  • Bouwmarkt
  • Installateur
  • Winkels
  • Experience centers

Mijn portfolio

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je portfolio

Als je producten hebt toegevoegd aan je portfolio, kun je ze hier direct printen, via e-mail versturen of downloaden.

0 Product(en)
Download als PDF
Alles verwijderen

Dit product zit al in je portfolio.

Nu beschikbaar vanaf €499
(adviesprijs incl. BTW)

GROHE SENSE GUARD

GROHE SENSE GUARD:
DE SLIMME WATERBESTURING

Traceert watergebruik***, detecteert microlekkage**, risico op bevriezing en gebroken leidingen* en sluit automatisch de watertoevoer af.

Detecteert breuken in leidingen*

Detecteert gebroken leidingen* automatisch, sluit de watertoevoer af en waarschuwt je.

AquaBlock

Sluit de watertoevoer handmatig of automatisch af in geval van een gebroken leiding*.

Detecteert microlekkages**

Detecteert microlekkages in het waterleidingsysteem en waarschuwt je.

Stop lekkage en beperk waterschade tot een minimum met de GROHE Sense Guard

Hoe kan ik waterlekkage en waterschade tot een minimum beperken in mijn huis?

Als jij één van de 54% van de huishoudens bent die waterschade heeft gehad dan weet je wat voor gedoe en een dure nachtmerrie het kan zijn. Dat is waarom GROHE de GROHE Sense en Sense Guard introduceert – een compleet waterbeveiligingssysteem voor je SmartHome waar je niet alleen waterlekkage mee detecteert, maar ook de lekkage op tijd kan stoppen voordat enorme waterschade ontstaat.

Lees alle feiten

Hoe reduceert de GROHE Sense Guard waterschade?

Vroegtijdige lekdetectie is de sleutel tot het beperken van waterschade in je huis. GROHE Sense en Sense Guard biedt een compleet lekdetectie- en waterbeveiligingssysteem dat temperatuur en (lucht)vochtigheid bewaakt en waarschuwt bij de kleinste lekkage. Dit gebeurt allemaal via de GROHE ONDUS app. Met de Sense Guard sluit je de watertoevoer automatisch af in geval dat er lekkage wordt gedetecteerd. Je kan zelfs de watertoevoer op afstand afsluiten. Wel zo handig als je op reis bent. Hierdoor heb je altijd volledige controle bij lekkage in huis.

Vroegtijdig detecteren voor totale gemoedsrust

Het opruimen van waterschade is niet alleen kostbaar, maar ook erg stressvol en soms hartverscheurend. Laat de GROHE Sense Guard in plaats daarvan je de mogelijkheid bieden om je watertoevoer automatisch of op afstand af te sluiten wanneer er abnormaal waterverbruik wordt gedetecteerd. Beperk en voorkom zelfs waterschade wanneer je op vakantie bent. De GROHE Sense en Sense Guard draadloze waterbeveilingssysteem is de slimme SmartHome oplossing die je kan vertrouwen.

">

ALS GROHE SENSE GUARD EEN LEIDINGBREUK DETECTEERT*, SLUIT HET AUTOMATISCH DE WATERTOEVOER AF

Wat is het ergste dat kan gebeuren? Een leiding breekt, de kelder loopt vol, schimmel vult de muren, de antieke meubels zijn verpest en… wacht eens even!

GROHE Sense Guard sluit met de AquaBlock automatisch de watertoevoer af wanneer het een leidingbreuk detecteert.

ALLES ONDER CONTROLE

Eén blik op jouw smartphone vertelt je alles wat je moet weten: het water is afgesloten en je kunt weer ontspannen.

Bovendien stuurt GROHE Sense Guard je een melding via de GROHE ONDUS-app als de sensor een waterlek detecteert, of het nou om een microlekkage** of een gebroken leiding gaat*.

ZO VOORKOMT JE EEN IJZIGE ONTVANGST

Het gevaar op vorstschade is groter in ruimtes die niet vaak gecontroleerd worden, zoals de kelder, of in vakantiehuizen die veel leeg staan.

GROHE Sense Guard meet de systeemtemperatuur op de plaats waar de waterleiding het huis binnenkomt en geeft direct een waarschuwing bij inkomend water met een bevriezingsrisico.

Samen met de GROHE Sense kan het de temperatuur in elke kamer meten, zodat deze niet te ver daalt.

Volg je waterverbruik***

Geen verrassingen aan het eind van het jaar: eindelijk heb je inzicht in jouw waterverbruik. Check je app en volg dagelijks jouw waterverbruik.

GROHE Sense Guard werkt met Nest

GROHE Sense Guard werkt met Nest

Het verbinden van de Sense Guard met Nest zorgt voor een nog hogere mate van waterbeveiliging door het water af te sluiten telkens wanneer u het huis verlaat. Communicatie van de status thuis/weg van Nest, maakt het mogelijk om automatisch het water af te sluiten. Ofwel onmiddellijk, ofwel met vertraging (bijvoorbeeld wanneer u de wasmachine aanlaat). Bij thuiskomst wordt het water automatisch weer aan gezet.

ZELFS AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD HEB JE ALLES ONDER CONTROLE

Iedereen kent dat gevoel: de hele vakantie maak je je zorgen of alles thuis in orde is. Als er een probleem is, kun je met GROHE Sense Guard met één druk op de knop ingrijpen.

SOMS ZIT EEN ONGELUK IN EEN KLEIN HOEKJE (MAAR WIJ STEKEN ER EEN STOKJE VOOR)

Een gebroken leiding* zorgt in Duitsland voor 65% van de waterschade en veroorzaakt enorme kosten. Als GROHE Sense Guard een gebroken leiding detecteert, sluit hij automatisch de watertoevoer af.

Een druppende kraan die een druppel per seconde verliest, kan meer dan 11.000 liter water per jaar verspillen. Dat is genoeg water voor meer dan 180 keer douchen! GROHE Sense detecteert zelfs kleine** waterlekken zodat je de oorzaak kunt vinden en het lek kunt repareren.

Een lekkende leiding is samen met lekkende kranen, douches en toiletten verantwoordelijk voor 28 % van alle waterschade. Deze lekken zijn vaak maar heel klein en kunnen jaren onopgemerkt blijven, waardoor de muren of vloeren helemaal vol met water kunnen trekken en er op lange termijn enorme schade wordt veroorzaakt. Als GROHE Sense Guard het lekt detecteert, kun je het laten repareren.

Een bevroren leiding kan voorkomen bij een lange vorstperiode, vooral in kamers of huizen die niet vaak worden bezocht of gecontroleerd. GROHE Sense Guard meet de watertemperatuur en waarschuwt je vantevoren over binnenstromend water met een bevriezingsrisico.

">

GEWELDIG SPEURWERK

Detecteert gebroken leidingen*

Detecteert een leidingbreuk, sluit automatisch de watertoevoer af en waarschuwt je.

AquaBlock

Sluit de watertoevoer handmatig of automatisch af in geval van een gebroken waterleiding*.

Detecteert lekkage**

Detecteert lekkages en waarschuwt je.

Detecteert ongebruikelijke waterstromen***

Detecteert ongebruikelijk waterverbruik en waarschuwt je.

Detecteert risico op bevriezing

Detecteert of het binnenstromende water bevriezing kan veroorzaken en waarschuwt je.

AquaAlarm

Ontvang situatieafhankelijke waarschuwingen via een knipperend rood licht, pieptoon, pushmelding of e-mail.

AquaTrack

Volgt je waterverbruik nauwkeurig.***

NormallyOpen

Water blijft beschikbaar in geval van stroomuitval

AquaIQ

Het zelflerende algoritme zorgt ervoor dat alle waarschuwingen en acties volledig zijn aangepast aan het verbruik in je huis.

GROHE ONDUS

Eén app om alle verbonden GROHE-producten te bereiken en aan te sturen met uw mobiele apparaat.

RELAX EN LAAT DE INSTALLATEUR HET WERK DOEN

Het is heel eenvoudig om GROHE Sense-apparaten overal in huis te installeren. We raden je echter aan om gebruik te maken van een professionele installateur voor de installatie van GROHE Sense Guard. Voor de installateur is dit een korte en eenvoudige klus: binnen een uur is jouw huis is veel veiliger.

Zoek naar Water Security Expert

Bekijk de gedetailleerde installatie-instructie van GROHE Sense Guard op www.sensecheck.grohe.com en in onderstaande video.

SenseGuard Products

GROHE Sense Guard Slimme waterbesturing
GROHE Sense Guard Verlengkabel 3m
GROHE Sense Guard Wandmontagebeugel
GROHE Sense kit Slimme waterbesturing + 3 x slimme watersensor

Lees meer

De slimme watersensor

Ontdek de GROHE Sense

Slim in iedere zin van het woord

De GROHE Ondus-app

Het onderzoek naar bescherming tegen waterschade in 2017

Lees de feiten over waterschade

Lees meer details over de GROHE Sense

Blader door de brochure

Complete bescherming tegen waterschade in je huis, 24/7

Ontdek de GROHE Sense en Sense Guard

* GROHE defines a pipe burst as a complete hole or a crack in the downstream piping system, resulting in unintended disposal of water with close to maximal flow rate.
Pipe burst detection depends on the general water usage profile, therefore time-lag to shut-off can vary significantly. During that time water might be disposed. Achieve higher detection speed by combining the installation with GROHE Sense on critical locations.

** A micro leak test is conducted once every 24 hours. Pipe material, volume and other piping system characteristics can impact the result. Micro leak detection is limited to the cold water system in most cases. Combine with GROHE Sense to monitor potential humidity increase over time.

*** Detection speed depending on the water usage profile in the house. Achieve higher detection speed by combining the installation with GROHE Sense on critical locations.

* De detectie van gebroken leidingen hangt af van het algemene waterverbruiksprofiel. Bereik een hogere detectiesnelheid door de installatie met GROHE Sense op kritieke locaties te combineren.

** Een microlekkagetest wordt één keer per 24 uur uitgevoerd. Leidingmateriaal, het volume en andere eigenschappen van het leidingsysteem kunnen het resultaat beïnvloeden. Detectie van microlekkage is in de meeste gevallen beperklt tot het koudwatersysteem. Combineer met GROHE Sense om de potentiële luchtvochtigheidsverhoging te controleren.

*** Detectiesnelheid is afhankelijk van het watergebruiksprofiel in het huis. Bereik hogere detectiesnelheid door de installatie te combineren met GROHE Sense op kritieke locaties.
GROHE definieert een leidingbreuk als een compleet gat of scheur in het waterleidingsysteem, wat resulteert in onbedoelde lekkage van water.

**** The ConsumerView, January 2017, Quantitative Assessment Europe

Nest® en de "work with Nest" logo's zijn zijn handelsmerken onder licentie van Nest Labs, Inc.