GROHE en Team Ocean slaan handen ineen voor het vergroten van waterbewustzijn

Bewust omgaan met water is belangrijker dan ooit, omdat water elk jaar schaarser wordt: volgens de VN zal in 2025 30% van de wereld kampen met een watertekort. Als GROHE hebben we de verplichting om individueel waterverbruik duurzamer te maken en waterbewustzijn te stimuleren. Daarom steunen wij de missie van Team Ocean om het bewustzijn voor schoon en schaars (drink)water te vergroten en verbinden we ons als titelsponsor aan het team én de missie.

GROHE Team Ocean: gedeelde missie

GROHE Team Ocean, bestaande uit de vier avonturiers Bela Evers, Bram Meyer, Sara Eenhoorn en Wilco van Rooijen, gaan met twee ambitieuze roei-expedities aandacht vragen voor de toenemende waterschaarste. Hiermee willen zij de ‘aquawareness’ vergroten, oftewel bewustzijn creëren rondom ons watergebruik en gedragsverandering stimuleren. Uit eerder onderzoek van GROHE bleek dat 40% van de Nederlanders te weinig weet over hoe ze zelf kunnen bijdragen aan waterbesparing. Het vergroten van het waterbewustzijn is dus van groot belang.

Roeien voor het goede doel: waterbewustzijn

GROHE Team Ocean gaat dit jaar in juli de Rijn-expeditie roeien om aandacht te vragen voor het dreigende watertekort. Vanaf de waterbron in de bergen van Zwitserland via de Rhône naar de Rijn richting de Noordzee. De gletsjers in Zwitserland - een belangrijke bron van ons water - zullen naar verwachting in 2040 op één na allemaal verdwenen zijn. In 2025 gaat GROHE Team Ocean voor hun tweede expeditie 4.500 km roeien van Californië naar Hawaï, met als laatste een klim naar de hoogste berg op Hawaï, Mount Kea.

De tocht vormt zowel fysiek als mentaal een grote uitdaging, omdat het team deze zal afleggen zonder tussenstops. Gedurende 6 tot 8 weken zal GROHE Team Ocean zich op het water bevinden en non-stop in beweging blijven tot ze hun eindbestemming hebben bereikt. Tijdens de roei-expeditie naar Hawaï zullen zij als ‘levend laboratorium' fungeren om de noodzaak van zelfvoorziening op het gebied van watergebruik te benadrukken. Gedurende de overtocht maakt het team hun eigen drinkwater uit de zee en leven ze met 8 liter water per dag. Ter vergelijking: in Nederland verbruiken we gemiddeld 129 liter water per persoon per dag (bron: CBS).

Lees meer over Team Ocean

Schoon drinkwater is een absolute noodzaak voor de mens om te leven. Zonder schoon water, is er geen leven. Wij hebben de technologie en vindingrijkheid. Nu nog het waterbewustzijn en de gedragsverandering. En daar roeit GROHE Team Ocean voor.

Wilco van Rooijen
Team Ocean

Ga zelf ook aan de slag met waterbesparing

Wil jij ook bewust met water omgaan? Lees dan onze tips die je helpen om water en energie te besparen en ontdek de waterbesparende producten van GROHE die je daarbij kunnen helpen.